Βαθμολογία

Προς NOVA οι «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες, πλην Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων φαίνεται πως οδηγείται στη λύση του, οπότε εκμηδενίζεται η περίπτωση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την 31η Αυγούστου, οπότε η Super League έχει κάνει γνωστό πως θα προχωρήσει στην ψήφιση της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος. Όμως την ίδια στιγμή επτά ομάδες (Βόλος, Ξάνθη εφόσον παραμείνει, Λαμία, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ) που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο έχουν αποφασίσει να μην συναινέσουν στην ψήφισή της, κάτι που αυτόματα θα «μπλοκάρει» την έναρξη της SL, εφόσον  δεν βρεθεί λύση ώστε όλες να αποκτήσουν τηλεοπτική «στέγη».

Ωστόσο όλα συνηγορούν πως οδεύουμε προς… λήξη συναγερμού. Ναι μεν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα έχουν το PAO TV και το PAOK TV αντίστοιχα μέσω της πλατφόρμας της COSMOTE TV, όμως οι υπόλοιπες οδεύουν προς συμφωνία με τη NOVA, χωρίς όμως αυτό να «σπάσει» το ενιαίο «μέτωπό» τους. Ετσι όλες θα είναι υπέρ της έναρξης της SL.

Κατά μία πηγή το ύψος των χρημάτων που θα λάβει η κάθε μία είναι στάνταρ 1,25 με 1,3 εκατομμύρια ευρώ και θα αυξάνεται μέσω διάφορων μπόνους (π.χ. θέση κτλ) και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως το ζήτημα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αρα πάμε για έναρξη όπως έχει οριστεί, εκτός και αν δεν καταστεί εφικτό να διευθετηθεί άμεσα το θέμα και «τραβήξει» μερικές ημέρες.

gazzetta.gr