Βαθμολογία

Χρήσιμο φιλικό στα Φάρσαλα ανάμεσα σε Αχιλλέα και Ηρακλή (PICS)

Ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (23/8) στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων ανάμεσα στον τοπικό Αχιλλέα που θα μετέχει στη νέα Α’ ΕΠΣΛ και τον Ηρακλή Λάρισας που θα αγωνιστεί γι’ ακόμη μία χρονιά στη Γ’ Εθνική.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η έντονη ζέστη επηρέασε ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και κυρίως στο πρώτο μέρος. Το σκορ έμεινε στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που λίγη σημασία έχει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι γηπεδούχοι έδωσαν το πρώτο τους φιλικό τεστ και έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο. Μία ομάδα με κοντά τις γραμμές, ωραία ανάπτυξη και αρκετά τρεξίματα.

Από την άλλη ο Ηρακλής Λάρισας έδωσε το δεύτερο φιλικό τεστ και η κούραση ήταν φανερή στα πρόσωπα όλων των ποδοσφαιριστών. Είναι δεδομένο πως αυτό το διάστημα «πιάνει τόπο» η εξαιρετική δουλειά του γυμναστή της ομάδας Ντίνου Λιάπη που προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους παίκτες αναφορικά με τη φυσική τους κατάσταση.

Οι διπλές προπονήσεις αποτελούν την «βάση» του Ηρακλή αυτή τη περίοδο ώστε η ομάδα να έχει την κατάλληλη φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού ο ιστορικός σύλλογος έχει και φέτος υψηλές προσδοκίες.

Ο Ηρακλής απείλησε για πρώτη φορά στο 24′ όταν το σουτ του Φώτου έπειτα από σπάσιμο του Στοΐνοβιτς έδιωξε με το κεφάλι ο Τλούπας πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Στο 28′ ο Φώτος βρέθηκε απέναντι από τον Παρθένη όμως δεν πρόλαβε να πλασάρει καθώς τον ανέκοψαν οι αμυντικοί και ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα μπλόκαρε.

Ο Ηρακλής απείλησε εκ νέου στο 35′ όταν το πλασέ του Γκιουρσάνη από πλάγια θέση έδιωξε με τις γροθιές ο Παρθένης. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής είχε την κατοχή της μπάλας και τον Αχιλλέα να έχει σωστή αμυντική τακτική.

Το δεύτερο μέρος είχε χαμηλότερο ρυθμό όπως ήταν αναμενόμενο με τους δυο προπονητές να αλλάζουν αρκετά πρόσωπα και σχήματα δοκιμάζοντας και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους σχεδόν τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές.

Ο Ηρακλής απείλησε στο 83′ με ένα σουτ του Γκιουρσάνη το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με απουσίες καθώς από τον Αχιλλέα Φαρσάλων έλειπαν οι Μπερσιάνης, Τζέκα, Μπαιράμι και Μαργαρίτης. Ενώ από τον Ηρακλή Λάρισας έλειπαν οι Παπαγιάννης, Τάρτας, Χρηστίδης και Κακαβίτσης.

Ο Ηρακλής στρέφεται στο επόμενο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα της ΑΕ Κιλελέρ (επίσης ομάδα που αγωνίζεται στην Α' ΕΠΣΛ) την ερχόμενη Τετάρτη.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης): Παρθένης, Τλούπας, Κομισόπουλος Γ., Κατσανάκης, Τσούλης Θ., Κορδαλής, Πατσιούρας, Καναβός, Πλιάγκας, Παπακωνσταντίνου, Αναγνώστης.

Έπαιξαν και οι: Κουσιάς, Καρέντζος, Τσούλης Δ., Κυριαζόπουλος, Τσιανάκας, Γκουντόπουλος, Κομισόπουλος Αλ., Μούρι, Καραβαγγέλης.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης, Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Σπηλιόπουλος, Χατζηλιάδης, Γαλάνης, Ναρίνογλου, Αθανασιάς, Μπάμης, Χατζόπουλος, Ζαφειρίου, Στοΐνοβιτς, Γκιουρσάνης, Φώτος.

Έπαιξαν και οι: Χατζής, Παπαδάκος, Μπαλαμώτης, Χρηστακέας, Μούλιας, Ζιάρρας, Βλαχάκης, Σπαθούλας, Παπαγεωργίου, Τσαπατόρης, Σκαφιδάς.

Διαιτητική τριπλέτα: Κουκούλης, Σκριάπας, Γκόγκος.