Βαθμολογία

Ο Αυγενάκης ζήτησε την επίσπευση της μελέτης από FIFA και UEFA

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού με επιστολή του σε FIFA και UEFA ζήτησε την επίσπευση της παράδοσης της Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η συγκεκριμένη μελέτη που είχε συμφωνηθεί να ετοιμαστεί από τη FIFA και την UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε πάει πίσω χρονικά λόγω του κορονοϊού. Έτσι με επιστολή του ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε από τις Ομοσπονδίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την παράδοσή της.

Με tweet του ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με επιστολή μου ζήτησα σήμερα από UEFA & FIFA την επίσπευση παράδοσης «Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως δεσμεύτηκαν στη Δήλωση Προθέσεων από τον Πρωθυπουργό &τους κ. Τσέφεριν και Κλαρκ στις 25 Φεβρουαρίου.Το Αθλητικό ΝΣ προχωρά, το πρωτάθλημα σε λίγο ξεκινά». Στη συγκεκριμένη μελέτη θα περιλαμβάνονται:

-Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

-Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

-Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

-Το σύστημα διαιτησίας.