Βαθμολογία

Στον τελικό του Champions League η Μπάγερν, 3-0 τη Λιόν

Η Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, επικράτησε 3-0 της Λιόν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Πρωταγωνιστής για τους Βαυαρούς ήταν ο Γκνάμπρι που σκόραρε στο 18’ και το 33’, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88’ ο Λεβαντόφσκι. Στο 17’ ο Εκαμπί είχε δοκάρι για τη Λιόν.

Η Λιόν, που έκανε την έκπληξη απέναντι σε Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι, δεν κατάφερε να κάνει το back to back σε αγώνες του Champions League (είχε επικρατήσει με 3-1 της Σίτι), μετά τη σεζόν 2011/2012, όταν είχε επικρατήσει των Ντιναμό Ζάγκρεμπ κι ΑΠΟΕΛ.

Οι Βαυαροί, μετά το απίστευτο 8-2 επί της Μπαρτσελόνα, έπαιξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσουν στο στόχο τους. Παρότι οι Γάλλοι ξεκίνησαν καλύτερα και είχαν δοκάρι με τον Εκαμπί στο 17΄, ένα λεπτό μετά ο Γκνάμπρι με σουτ άνοιξε το δρόμο για τους πρωταθλητές της Bundesliga. Ο διεθνής Γερμανός άσος «έγραψε» το 2-0 στο 33΄ και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει.

Με τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Γκνάμπρι έφτασε τα 9 στο εφετινό Champions League, όλα μακριά από το Μόναχο και, πλέον, βρίσκεται ένα πίσω από τον Χάαλαντ της Ντόρτμουντ, που έχει 10. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Φλικ έκανε «συντήρηση δυνάμεων» ενόψει του τελικού, παρ΄ όλα αυτά βρήκε τον τρόπο να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 88ο λεπτό.

Γκολ: 18' Γκνάμπρι, 33' Γκνάμπρι, 88' Λεβαντόφσκι.

17' δοκάρι ο Εκαμπί.

Κίτρινες κάρτες: Μαρσέλο, Μαρσάλ.

Λιόν (Γκαρσιά): Λόπες, Ντενάγιερ, Μαρσέλο, Μαρσάλ (73' Σερκί), Κακρέ, Γκιμαράες (46' Μέντες), Αουάρ, Κορνέ, Ντιμπουά (67' Τετέ), Ντεπάι (58' Ντεμπελέ), Εκαμπί (67' Αντελαΐντ).

Μπάγερν (Φλικ): Νόιερ, Άλαμπα, Μπόατενγκ (46' Ζίλε), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (82' Παβάρ), Αλκάνταρα (82' Τολισό), Πέρισιστς (63' Κομάν), Μίλερ, Γκνάμπρι (75' Κουτίνιο), Λεβαντόβσκι.

 

zougla.gr