Βαθμολογία

Κορονοϊός: Σε καθεστώς Lockdown από Παρασκευή Μύκονος και Χαλκιδική

Σε καθεστώς Lockdown αναμένεται να τεθούν από την Παρασσκευή (21/18) η Μύκονος και η Χαλκιδική λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορονοϊού που εμφανίζουν. Αυστηρά είναι τα μέτρα που θα εφαμοστούν από την κυβέρνηση, τόσο στην Μύκονο, όσο και στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα HuffPost τα δύο νησιά από την προσεχή Παρασκευή (21/18) αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς Lockdown, όπως έχει συμβεί και με την Πάρο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων τα οποία και καταγράφονται στις δύο αυτές περιοχές.

Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εντός της ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 13:00 το μεσημέρι σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Πάρος μαζί με την Αντίπαρο βρίσκονται σε Lockdown από τις 14 Αυγούστου όπου και ανακοινώθηκε το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου, στο οποίο απαγορεύονται τα εξής μέτρα:

-απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων,

– μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στα εστιατόρια τα 4, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού οπότε επιτρέπονται έως 6 άτομα,

– υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

– αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.

Ανάλογα θα είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν και στην Μύκονο, αλλά και στην Χαλκιδική