Βαθμολογία

KOΡΩΝΟΪΟΣ: Μειώνεται ραγδαία η μέση ηλικία των νοσούντων

Στα τριάντα πέντε έτη έχει «κατέβει» ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία. Ακόμη χαμηλότερος, στα 32 έτη, ο μέσος όρος στην Αυστρία.

Στην Ιταλία, τα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετράωρου είναι 403, ενώ χθες ο αριθμός τους είχε περιοριστεί στα 306. Η αύξηση, όμως, οφείλεται και στο ότι διενεργήθηκαν περισσότερα τεστ σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία ημέρα.

Να σημειωθεί πως στο αρχιπέλαγος «Λα Μανταλένα» της Σαρδηνίας, υπάλληλος τουριστικής επιχείρησης βγήκε θετικός στον ιό. Άμεσα πραγματοποιήθηκαν τεστ σε τετρακόσιους εβδομήντα τουρίστες, οι οποίοι δεν μπορούν να αναχωρήσουν από το νησί, μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Επίσης, δύο παραθεριστές επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος, στο τοπικό αεροδρόμιο, αλλά οι Αρχές τους εντόπισαν και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους, σε προληπτική απομόνωση.

Μείωση και στην Αυστρία

Η μέση ηλικία εκείνων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σημειώνει μείωση και στην Αυστρία. Αναλυτικότερα, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσομπερ προειδοποίησε, λέγοντας πως ο μέσος όρος ηλικίας των διαγνωσμένων είναι τα 32,2 έτη έναντι των 33,7 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ως εκ τούτου, η επείγουσα έκκληση μου, ειδικά στους νέους είναι: αναλάβετε την ευθύνη, προσέξτε και ακολουθήστε με συνέπεια τα βασικά μέτρα,  όπως η υγιεινή, οι κανονισμοί απόστασης και όπου είναι απαραίτητο η προστασία με μάσκα από το στόμα και τη μύτη, καθώς, μόνον τότε θα μπορέσουμε να περάσουμε τους επόμενους μήνες με ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τα κρούσματα, τις τελευταίες 24 ώρες, στην Αυστρία έχουν καταγράψει άνοδο, καθώς ανήλθαν σε 290. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, την Τρίτη στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Αυστρία ανέρχονταν σε 2.230. 116 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 19 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα 23.884 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, 20.890 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 721 και έχουν διενεργηθεί 1.037.888 διαγνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σημειώθηκε απότομη αύξηση των λοιμώξεων μεταξύ εκείνων που επιστρέφουν από την Κροατία και, ενώ πριν από τρεις εβδομάδες μόνον εννέα κρούσματα είχαν εκεί την προέλευσή τους, την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός ήταν 39, έχοντας αυξηθεί δραματικά σε 190 την περασμένη εβδομάδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ