Βαθμολογία

Γ’ Εθνική: Αλχημείες της ΕΠΟ με αύξηση ομάδων και οι 9 που πάνε για 10

Προσχεδιασμός για 10 ομίλους αντί 9 και ενδεχόμενη αύξηση ομάδων από 132 σε 136 προωθεί η ΕΠΟ. Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά σε ό,τι αφορά τη Γ’ Εθνική. Παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός της ΕΠΟ για τη νέα σεζόν είχε κλειδώσει στις 132 ομάδες και να χωριστούν οι ομάδες σε 9 ομίλους, τα τελευταία 24ωρα έχει διαρρεύσει πως επιχειρείται αλλαγή δεδομένων υπό την πίεση των Ενώσεων.

Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί και προφανώς πλέον είναι στα επίπεδα προσχεδιασμού αλλά και διαφοροποίησης του σχεδιασμού αναφέρει ότι στην ΕΠΟ και ειδικότερα στην επιτροπή διοργανώσεων προσανατολίζονται για 10 ομίλους ώστε οι 132 ομάδες να γίνουν ξαφνικά 136!

Το πόσοι θα υποβιβάζονται και πόσοι θα προβιβάζονται λίγη σημασία έχει, αν και γι αυτό υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη από τους «εμπνευστές» του πλάνου το οποίο προωθείται από το… παράθυμο. Από κάθε όμιλο, λένε θα πέφτουν 5, θα μένουν στην κατηγορία οι 7 πρώτες και θα ανέβαινουν 5+5 με διαδικασία των μπαράζ.

Το σχέδιο αυτό έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή του προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρη Γιαρένη που ουσιαστικά έβγαλε στη σέντρα τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ Παναγιώτη Δημητρίου που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων.

«Ακούγεται ότι η προ μηνός επικύρωση της προκήρυξης για τη Γ Εθνική με βάση την οποία δήλωσαν συμμετοχή τα σωματεία ο αυτοπροτεινόμενος για πρόεδρος της ΕΠΟ κύριος Δημητρίου την άλλαξε δημιουργώντας περισσότερους ομίλους και διαχωρισμό ομάδων περισσότερων Ενωσεων (Και της ΕΠΣΑΝΑ) Χωρίς κλήρωση αλλά με ΟΡΙΣΜΟ…. Προκηρύξεις και κανονισμούς “ακορντεον” για την ίδια περίοδο προς εξυπηρετηση προσωπικών κινητρων είναι σε πλήρη σύγχυση, προβληματισμό και διογκώνει την καχυποψία για την έλλειψη ισονομίας. Εάν τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Διοργανωσεων ή η Ε.Ε της ΕΠΟ δεν ανατρέψει την παρανομία η νομική οδός είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ», ήταν το μήνυμα του.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως στην ΕΠΟ επιχειρούν να ανοίξουν όχι μόνο παράθυρο αλλά κοτζάμ πόρτα την τελευταία στιγμή, γεγονός που δημιουργεί θέματα ισονομίας. Σε ό,τι αφορά την ταμπακιέρα, διότι η βαλίτσα της αλλαγής της προκήρυξης θα φέρει ενστάσεις και εντάσεις, οι ομάδες που παίζουν για να αυξηθούν οι 132 σε 136 είναι οι Ηρακλής Αμπελοκήπων (παίζει η συγχώνευση με τον Ηρακλη – ΕΠΣ Μακεδονίας), Παναγρινιακός (ΕΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ), Ελπίδα Σαπών (ΕΠΣ Θράκης) και Φοίνικας Επιδαύρου (ΕΠΣ Αργολίδας).

mikriliga.com