Βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν 1-3

Ακόμα μια χρονιά που μένει με την... όρεξη ο Γκουαρντιόλα: Η ψυχωμένη Λυών κέρδισε την Σίτι με 3-1 και πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, όπου και θ' αντιμετωπίσει την «σεληνιασμένη» Μπάγερν.

Oι «λιονέ» άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό με τον Κορνέ. Μετά από ολιγωρία της άμυνας των Άγγλων ο 23χρονος εξτρέμ έγινε κάτοχος της μπάλας και με έξυπνο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έμερσον.

Στο 69ο λεπτό η πίεση της Σίτι απέδωσε καρπούς, καθώς η ομάδα του Γκουαρντιόλα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Στέρλινγκ ντρίμπλαρε από τα αριστέρα και βρήκε στην «καρδιά» της περιοχής της Λιόν τον Ντε Μπράινε, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1.

Δέκα λεπτά αργότερα πάντως το συγκρότημα του Γκαρσία επανέκτησε το προβάδισμα. Σε αντεπίθεση ο Εκαμπί που ήταν σε θέση οφσάιντ άφησε την μπάλα να περάσει στον Ντεμπελέ, ο οποίος πλάσαρε τον Έντερσον, γράφοντας το 2-1.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η φάση εξετάστηκε στο VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά. Μάλιστα ο Ντεμπελέ στο 87ο λεπτό έκανε το 3-1 για τη Λιόν.

Γκολ: 24' Κορνέ (Λιόν), 69' Ντε Μπρόινε (Σίτι), 79', 87' Ντεμπελέ (Λιόν).

Κίτρινες: Ντιμπουά (Λιόν), Φερναντίνιο (Σίτι), Ρόδρι (Σίτι), Μαρσέλο (Λιόν).

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Γκαρθία, Λαπόρτ, Κανσέλο – Φερναντίνιο (56' Μάχρεζ), Ρόδρι (84' Νταβίντ Σίλβα), Γκιντογάν – Ντε Μπρόινε – Ζεσούς, Στέρλινγκ.

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες - Ντιμπουά (74' Τετέ), Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Κορνέ – Γκιμαράες, Κακρέ, Αουάρ – Ντεπάι (74' Ντεμπελέ), Εκαμπί.