Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 2-8

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε πλάκα στους «Μπλαουγκράνα» στο υποτιθέμενο ντέρμπι των «8» του Champions League, διέλυσε την παρέα του Μέσι (2-8) και πήρε άνετη πρόκριση για τα ημιτελικά. Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με πλασέ του Μίλερ, ωστόσο δεν πρόλαβαν να χαρούν για πολύ το προβάδισμά τους.

Κι αυτό γιατί οι Καταλανοί έφτασαν στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα με το αυτογκόλ του Αλάμπα, ο οποίος, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από το γύρισμα του Άλμπα, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ.

Στο 10ο λεπτό ο Μπουσκέτς είχε δοκάρι για την Μπαρτσελόνα, η οποία στη συνέχεια βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη, δεχόμενη τρία γκολ σε διάστημα εννιά λεπτών από την... αφηνιασμένη Μπάγερν.

Στο 22ο λεπτό η ομάδα του Φλικ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με το εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Πέρισιτς, ο Γκνάμπρο στο 27' έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, ενώ οι Βαυαροί τέσσερα λεπτά αργότερα σόκαραν και πάλι τον Μέσι και την... παρέα του με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μίλερ.

Στο πρώτο μέρος τα κενά στην άμυνα των Καταλανών ήταν τεράστια, με την οπισθοφυλακή των μπλαουγκράνα να μοιάζει... σε τρικυμία, καθώς η πίεση των Γερμανών ήταν ασφυκτική και αρκετά ψηλά.

Οι παίκτες της Μπάγερν έκαναν «πάρτι» στον αγωνιστικό χώρο, κάθε επίθεση τους... μύριζε γκολ και θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με μεγαλύτερο σκορ.

Στο 53ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι σκόραρε ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με την Μπαρτσελόνα τέσσερα λεπτά αργότερα να μειώνει σε 4-2 με ωραίο πλασέ του Σουάρες, μετά από την ακόμη πιο όμορφη ντρίμπλα του, με την οποία άδειασε τον Μπόατενγκ.

Ο βαυαρικός... οδοστρωτήρας πάντως χτύπησε και πάλι στο 57', όταν ο Ντέιβις άδειασε τον Σεμέδο από αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κίμιχ, που έκανε το 5-2 για την ομάδα του.

Στο 82' ο Λεβαντόφσκι έκανε το 6-2, ενώ ακολούθησαν δύο γκολ από τον Κουτίνιο (85', 89'), με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-8 (!) υπέρ των Βαυαρών.

Γκολ: 4', 31' Mίλερ (Μπάγερν), 7' αυτ. Αλάμπα (Μπαρτσελόνα), 22' Πέρισιτς (Μπάγερν), 57' Σουάρες (Μπαρτσελόνα), 63' Κίμιχ (Μπάγερν), 82' Λεβαντόφσκι (Μπάγερν), 85', 89' Κουτίνιο (Μπάγερν).

Κίτρινες: Μπόατενγκ (Μπάγερν), Ντέιβις (Μπάγερν), Σουάρες (Μπαρτσελόνα), Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Κίμιχ (Μπάγερν).

Δοκάρια: 10' Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα).

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (70' Φάτι), Σέρτζι Ρομπέρτο (46' Γκριεζμάν), Ντε Γιονγκ, Βιδάλ, Μέσι, Σουάρες.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (75' Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβιτς, Γκορέτσκα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκνάμπρι (75' Κουτίνιο), Μίλερ, Πέρισιτς (67' Κομάν), Λεβαντόβσκι.