Βαθμολογία

Εκδικάστηκαν οι υποθέσεις στο Διαιτητικό – Εν αναμονή της απόφασης

Οπως όλα δείχνουν, η απόφαση πρόκειται ν’ ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα σε κάθε περίπτωση, αν όχι μέσα στις επόμενες ώρες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι εκδίκαση διήρκησε σχεδόν 4 ολόκληρες ώρες, με τους δικηγόρους των ομάδων να παρουσιάζουν τις θέσεις τους, ενώ το παρόν επίσης έδωσαν εκτός από την Ξάνθη, τον Απόλλωνα Σμύρνης και την ομάδα των Χανίων, ο νομικός της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης και ο νομικός εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Οικονομάκης.

Τα Χανιά εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος στην αγόρευση του, μιλώντας προς την πρόεδρο, Αρεοπαγίτη, Διονυσία Μπιτζούνη σημείωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή όρισε παράνομα τα μπαράζ, καθώς είχε παρέλθει, όπως είπε, η προθεσμία της 2ας Αυγούστου. «Η ΕΕ της ΕΠΟ και οι διοργανώτριες λίγκες οφείλουν να επαναφέρουν το θέμα και να αποφασίσει ότι μπορεί να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με μια δίκαιη και σωστή λύση. Σωστή λύση δεν είναι το μπαράζ, έχει περάσει η προθεσμία. Εσείς πρέπει να ακυρώσετε την απόφαση και να αποφασίσουν στη συνέχεια οι διοργανώτριες», αγόρευσε μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγόπουλος, που αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδευόταν από τον ειδικό σύμβουλο του προέδρου της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνη Ροκάκη, Βασίλη Αμανατίδη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «SDNA» που μετέδωσε τη διαδικασία, ο δικηγόρος του Απόλλωνα, Βασίλης Γκαγκάτσης, στην αγόρευση του, έκανε λόγο για πρωτοφανή απόφαση από την πλευρά της ΕΠΟ να ορίσει το μπαράζ. Υποστήριξε επίσης, ότι το 9-8 στην ψηφοφορία της ΕΠΟ για πρωτάθλημα 15 ομάδων δεν ήθελε πλειοψηφία 3/4 που απαιτεί η τροπολογία Αυγενάκη γιατί πρόκειται για μια απόφαση που θα παρθεί «αναγκαστικά».

Ο Γιώργος Στράτος της Ξάνθης έκανε λόγο για «νομική κατασκευή» ενώ η Ελευθερία Ρίζου, που επίσης εκπροσώπησε την ακριτική ομάδα, υποστήριξε πως η προκήρυξη στην οποία αναφέρεται η ΕΠΟ είναι για την περίοδο 2020-21 «η οποία ακόμη δεν είναι υπαρκτή».

Ο νομικός της ΕΠΟ Βασίλης Σαράκης τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στην προκήρυξη μεσούσης της περιόδου, ενώ ο νομικός εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Οικονομάκης, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι ο Απόλλων δεν ήθελε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και ότι η Σούπερ Λιγκ 2 έκανε ό,τι και η Σούπερ Λιγκ 1, το πρωτάθλημα της θα είχε ολοκληρωθεί…

Πηγή: athlitiko