Βαθμολογία

Στη Λίβερπουλ και επίσημα ο Τσιμίκας

Παίκτης της Λίβερπουλ είναι με κάθε επισημότητα ο Κώστας Τσιμίκας μιας και ανακοινώθηκε η μετακίνηση του από τον Ολυμπιακό στους Άγγλους. Η μεγάλη μεταγραφή στην καριέρα του είναι πια γεγονός για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό ανήκει και επίσημα στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Αγγλίας Λίβερπουλ. Οι «Reds» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Έλληνα αριστερό μπακ, με τον παίκτη να υπογράφει μακροχρόνιο συμβόλαιο.

Ο Τσιμίκας που βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στο Λίβερπουλ πέρασε από τα ιατρικά τεστ και στη συνεχεια υπέγραψε το συμβόλαιο του. Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως θα είναι πολυετές, αλλά δεν έκανε γνωστή την ακριβή διάρκεια. Παράλληλα, δεν γνωστοποίησε ούτε τα ποσά της μεταγραφής και των απολαβών του ποδοσφαιριστή. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συμβόλαιο του Κώστα Τσιμίκα είναι πενταετές και θα του αποφέρει περίπου 2.650.000 ευρώ τον χρόνο. Αν, δηλαδή, ο Τσιμίκας εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ θα έχει πάρει περίπου 13.250.000 ευρώ! Την ίδια στιγμή, το «χρυσό» deal για τον Ολυμπιακό φέρνει στα ταμεία των «ερυθρόλευκων» ένα ποσό που μπορεί να φτάσει ως και τα 20 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αγγλία, ο Ολυμπιακός θα εισπράξει 16,5 εκατ. ευρώ από την πώληση του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, ενώ διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20%. Παράλληλα, στη συμφωνία υπάρχουν και μπόνους που μπορούν να εκτινάξουν το συνολικό κόστος της μεταγραφής στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα είναι σπουδαίο το κέρδος των «ερυθρόλευκων» σε πρεστίζ!