Βαθμολογία

Κρίνεται σήμερα η τύχη του μπαράζ Ξάνθη-Απόλλων στο Διαιτητικό

Η διεξαγωγή ή όχι του διπλού αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης για μια θέση στη Super League της νέας περιόδου κρίνεται σήμερα στις 17:00 στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ όρισε τον αγώνα να γίνει στις 22 και 29 Αυγούστου, έχοντας προηγουμένως παρατείνει την τρέχουσα σεζόν έως τις 31 του μήνα.

Τόσο η Ξάνθη, όσο και ο Απόλλων Σμύρνης προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της ΕΠΟ να ορίσει τους αγώνες μπαράζ, αλλά και για την παράταση της τρέχουσας σεζόν. Παράσταση υπέρ της ΕΠΟ και των αποφάσεών της θα κάνει η Super League, με τον συνεταιρισμό να ζητά τη διεξαγωγή κανονικά του διπλού αγώνα μπαράζ.

Οι θέσεις των ομάδων

Οι δύο ομάδες θα υποστηρίξουν ότι δεν μπορεί να γίνουν τα παιχνίδια αυτά αυτή την περίοδο, που ουσιαστικά αποτελεί την περίοδο προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν. Ο Απόλλων Σμύρνης έχει να αγωνιστεί από τον Μάρτιο, όταν και διακόπηκε η αγωνιστική δράση λόγω κορονοϊού, ενώ βάσει των αρχικών αποφάσεων της ΕΠΟ για λήξη της σεζόν στις 2/8, δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League 2. Ουσιαστικά η Ομοσπονδία οδήγησε τη Super League 2 σε πρόωρη διακοπή και δεν μπορεί να ζητά από τον Απόλλωνα να αγωνιστεί μετά από πεντέμιση μήνες.

Παράλληλα, προσφυγή στο Διαιτητικό έχει κάνει και η ΠΑΕ Χανιά, που θα εκδικαστεί κι αυτή σήμερα, κατά της απόφασης της ΕΠΟ για παράταση της σεζόν έως τις 31/8, αλλά και του ορισμού των αγώνων μπαράζ.

Καθορίζει πολλά η απόφαση

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης θα καθορίσει πολλά περισσότερα από τη διεξαγωγή των δύο αγώνων. Εάν αποφασιστεί να διεξαχθεί κανονικά το μπαράζ, τότε η Super League τη νέα σεζόν θα έχει 14 ομάδες και η ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει στις 19/8, τη μορφή που θα έχουν οι άλλες δύο επαγγελματικές κατηγορίες.

Εάν το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαιώσει τις ομάδες, τότε Super League και Super League 2, μαζί με την ΕΠΟ, θα κληθούν να αποφασίσουν πως θα καλυφθεί η μια θέση στην πρώτη κατηγορία.

onsports.gr