Βαθμολογία

Εύβοια: Επτά τα θύματα

Φονική κακοκαιρία: Συνεχίζει να αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από τη θεομηνεία που έπληξε την Εύβοια τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (09/08). Νεκρός εντοπίστηκε το βράδυ ένας άνδρας στην περιοχή της Αμφιθέας όπου λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις της και μία 38χρονη γυναίκα. Πλέον οι νεκροί από το σφοδρότατο «χτύπημα» της κακοκαιρίας σε περιοχές της Εύβοιας, είναι επτά, μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος μόλις 8 μηνών.

Ανείπωτη η τραγωδία στα Πολιτικά

Τον θάνατο του βρέφους είχε επιβεβιώσει μιλώντας στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η οικογένεια του άτυχου βρέφους έκανε διακοπές στα Πολιτικά και έμενε σε ισόγειο διαμέρισμα. Η νεροποντή έπιασε τους γονείς του μωρού στον ύπνο. Έντρομοι σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους, πήραν αγκαλιά το μωρό τους και επιχείρησαν να βγει από την πόρτα. Όταν όμως την άνοιξαν, ο χείμαρρος τους έσπρωξε, με αποτέλεσμα το μωρό να φύγει από τα χέρια της μητέρας και να πνιγεί μέσα στο σπίτι. Οι τραγικοί γονείς προσπάθησαν να το βρουν, αλλά ήταν αδύνατον γιατί είχε διακοπή ρεύματος.

Νωρίτερα, δύο ηλικιωμένοι είχαν ανασυρθεί νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας από τα σπίτια τους, που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε την περιοχή και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί. Πρόκειται για έναν 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.