Βαθμολογία

Απάντηση Αλέξη Κούγια στον Αχιλλέα Μπέο

Διάβασα την απάντηση του εκλεγμένου από τους 250 μετόχους Προέδρου του ΝΠΣ Βόλος, ως εκπροσώπου των επτά ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και θέλω να απαντήσω το εξής:

  1. Βεβαίως γνωρίζω ότι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και νομίζω κλασσικό παράδειγμα αποτελούν οι διάλογοι του Αχιλλέα Μπέου που υπέκλεψε ο κοριός στο Koriopolis για το πώς με 500.000€ αντί να υποβιβασθεί η ομάδα που θα τα έδινε στον Αχιλλέα Μπέο, για να μην έλθει το φυσιολογικό αποτέλεσμα και έτσι να πέσει, όπως και έπεσε η δυστυχισμένη ομάδα που συμφώνησαν να καταδικάσουν το πρότυπο του εντίμου και υγιούς παράγοντα Αχιλλέας Μπέος και ο συνομιλητής του.

    Αυτό είναι αθέμιτος και παράνομος ανταγωνισμός και όχι να έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο η ΑΕΛ με το ένα πρωτάθλημα και τα δύο κύπελλα, τα 3000 διαρκείας, το προπονητικό κέντρο και ένα ιδιοκτήτη με ονοματεπώνυμο και επάγγελμα και να μην έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, όπως είναι φυσιολογικό, με συνθήκες υγιούς και θεμιτού ανταγωνισμού ο ΝΠΣ Βόλος που δεν έχει κανέναν ιδιοκτήτη, δεν έχει καμία ιστορία, δεν έχει ούτε 100 οπαδούς αφού οι ποδοσφαιρόφιλοι του Βόλου τον σιχαίνονται, δεν έχει προπονητικό κέντρο και ο εκπρόσωπος των 250 ιδιοκτητών Αχιλλέας Μπέος είχε βγει «στη γύρα» και την μία τον πουλούσε σε επιχειρηματία από την Βέροια, την άλλη τον πουλούσε σε επιχειρηματία από την Θεσσαλονίκη και την επομένη στον επί τρία χρόνια χρηματοδότη του από το Βέλγιο.

 2. Αλήθεια είναι δυνατόν κ. Σαββίδη, κ. Αλαφούζο, κ. Μπελεβώνη, κ. Καλπατζίδη, κ. Πουρσανίδη, κ. Πανουργιά να σας εκπροσωπεί ο Μπέος των τρυπημένων τιμολογίων του Πανιωνίου, των δύο διαλύσεων του Ολυμπιακού Βόλου, του ανθρώπου που μετέτρεψε την Πύδνα Κίτρους σε Βόλο και θέλετε να καθίσει να μιλήσει μαζί σας για κεντρική διαχείριση κανένας σοβαρός συνομιλητής;

   Με τον ΝΠΣ Bόλος και με την Ξάνθη θα δημιουργηθεί το επόμενο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπέου:

«Σε μια ακόμη ανακοίνωση με το σύνηθες παραληρηματικό ύφος του γνωστού σε όλους Αλέκου Κούγια είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να απαντήσω, αφού η ψυχοφθόρα αυτή υποχρέωση μου ανατέθηκε από τους ιδιοκτήτες των άλλων έξι ΠΑΕ που μαζί βαδίζουμε το δρόμο για τη διάσωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Και είναι πραγματικά ψυχοφθόρο να πρέπει να απαντάς σε αυτονόητα, λυμένα από την κοινή λογική, ζητήματα τα οποία ο αυτοαποκαλούμενος σαν κορυφαίος ποινικολόγος, Αλέκος Κούγιας, θα έπρεπε να γνωρίζει έστω και αν αφορούν το εμπορικό και αστικό Δίκαιο. Είναι αδιανόητο να κάνει πως δεν γνωρίζει τι σημαίνει αθέμιτος ανταγωνισμός, τι σημαίνουν αθέμιτες πρακτικές, τόσο γι’ αυτούς που τις εφαρμόζουν, όσο και για αυτούς που τις υποδεικνύουν και τις μεθοδεύουν.

Δυστυχώς με τα όσα υποστηρίζει και προβάλλει δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει σε ποιο τραγικό επίπεδο έχει περιέλθει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με το συνδρομητικό κανάλι της NOVA να ασκεί μια καταστροφική για τον υγιή ανταγωνισμό μονοπωλιακή πρακτική.

Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη, είναι αντιληπτή από όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και δηλοί ότι μόνο με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών αυτό έχει μέλλον και προοπτική. Οσοι πιστεύουν το αντίθετο και νομίζουν ότι μέσω της NOVA μπορούν να χειραγωγούν και να ελέγχουν προς όφελός τους το ποδόσφαιρο και παράλληλα να τη χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα είναι τουλάχιστον αφελείς.

Πλέον οι αρρωστημένες αυτές νοοτροπίες, αυτές οι παθογένειες, έχουν ημερομηνία λήξης. Ηρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και όλοι μαζί να κοιτάξουμε μπροστά διοργανώνοντας ένα υγιές, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα επί ίσοις όροις, με απόλυτη δικαιοσύνη και ισονομία.

Παραδείγματα παγκοσμίως υπάρχουν πολλά, ας διδαχτούμε επιτέλους από αυτά. Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι, μεταξύ αυτών και ο Αλέκος Κούγιας και όσοι συμμερίζονται αυτές τις αρρωστημένες πρακτικές, ότι το ποδόσφαιρο μας έπιασε… πάτο και γι αυτό εμείς που το αγαπούμε δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε κάθε είδους απειλές, αλλά θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα και ουσιαστικά δικαιώματά μας.

Πραγματικά όσοι πιστεύουν ότι εμείς, οι επτά πρόεδροι ΠΑΕ, θα δεχτούμε χωρίς αντίδραση, άβουλοι και υποτακτικοί, να βλέπουμε τον Κούγια να παίζει τον πρόεδρο, πλανώνται πλάνην οικτράν. Θεατές σε αυτή την παρωδία δεν πρόκειται να γίνουμε».