Βαθμολογία

ΕΠΣΛ: Υγειονομικές συστάσεις σχετικά με τον COVID-19

Σε σχέση με την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας των σωματείων του Νομού μας η ΕΠΣΝΛ καλεί όλους τους εμπλεκομένους να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και ειδικότερα υπενθυμίζει ότι τα μέτρα προσωπικής υγιεινής, η αυτό-απομόνωση με συμπτώματα, η διατήρηση της φυσικής απόστασης, ο περιορισμός του αριθμού της ομάδας και ο περιορισμός των μη απαραίτητων ταξιδιών είναι τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την αποτροπή της διάδοσης του ιού.

Η επιστροφή της ερασιτεχνικής/απλής ποδοσφαιρικής δραστηριότητας πρέπει να πραγματοποιείται σε σταδιακή βάση, με μία αρχική φάση δραστηριοτήτων σε μικρές ομάδες, με τρόπο χωρίς επαφή, πριν από μία ακόλουθη φάση δραστηριοτήτων με μεγαλύτερες ομάδες. Οι μεμονωμένες τοπικές και εθνικές οδηγίες θα καθορίζουν την εξέλιξη σε αυτές τις φάσεις, λαμβάνοντας υπόψιν την εθνική και τοπική επιδημιολογία, τις στρατηγικές περιορισμού του κινδύνου και τη δυνατότητα και ικανότητα της δημόσιας υγείας. Αυτό περιλαμβάνει την επιστροφή των αθλημάτων εξωτερικού χώρου των παιδιών, με αυστηρά μέτρα φυσικής απόστασης για μη συμμετέχοντες παρευρισκόμενους, όπως οι γονείς.

Μέτρα τα οποία συνίσταται να λαμβάνουν τα σωματεία είναι τα εξής:

– Σε κάθε εγκατάσταση να υπάρχει μία είσοδος και έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ. Tο έντυπο του καταλόγου εισερχομένων/εξερχομένων υπάρχει εδώ: https://gga.gov.gr/images/katalogos_eiserxomenon_ekserxomenon.pdf

– Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν την προπόνηση έτσι ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλούς άσκησης και να μεριμνούν για την τήρησή τους, δίνοντας έμφαση κυρίως στην επαρκή διασπορά των αθλουμένων στο χώρο, στην αποφυγή των επαφών και στη χρήση μόνο του ατομικού εξοπλισμού από κάθε αθλητή.

– Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα και στο πλαίσιο της άσκησης με επαρκή απόσταση ασφαλείας, δίνεται παρακάτω ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων, ανά αθλητική εγκατάσταση, ο οποίος θα επικαιροποιείται με νεότερες οδηγίες και με βάση τα νέα επιστημονικά στοιχεία και την πορεία της πανδημίας.

Γήπεδα ποδοσφαίρου:

Γήπεδο 11 x 11 60 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)

Γήπεδο 7 x 7 30 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)

Γήπεδο 5 x 5 20 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου

Τέλος επισημαίνεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπό τους από τη σοβαρή απειλή της λοίμωξης COVID-19.