Βαθμολογία

ΕΠΟ: Τέλη Αυγούστου το μπαράζ

Στις 22 και 29 Αυγούστου θα κληθούν να διεκδικήσουν μια θέση στη Super League 1 η Ξάνθη και ο Απόλλων Σμύρνης – Η πρόταση για τις 15 ομάδες που απορρίφθηκε.

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά το μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης για μια θέση στη Super League 1. Πριν αποφασιστεί, εν τέλει, να γίνουν κανονικά τα διπλά παιχνίδια στις 22 και 29 Αυγούστου, υπήρξε πρόταση για να υπάρξουν 15 ομάδες στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Να υποβιβαστεί, δηλαδή, κανονικά ο Πανιώνιος και να προβιβαστεί ο πρωταθλητής της Super League 2 ΠΑΣ Γιάννινα κι από εκεί και πέρα να ανέβει κι ο Απόλλων Σμύρνης ενώ θα παρέμενε στην κατηγορία και η Ξάνθη.

Η πρόταση αυτή τέθηκε προς ψήφιση και το αποτέλεσμα ήταν 9-8 υπέρ αυτής, όμως, δεν γινόταν να εφαρμοστεί καθώς βάσει νόμου χρειαζόταν 13 θετικές ψήφους έτσι ώστε να «περάσει» από την Εκτελεστική Επιτροπή. Κατά της συγκεκριμένης πρότασης τάχθηκαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Super League, όπως και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, μαζί με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας.

Από τη στιγμή που αυτή η πρόταση εν τέλει απορρίφθηκε, υπήρξε ορισμός των δυο αγώνων μπαράζ. Οι ημερομηνίες που προτάθηκαν ήταν 22 και 29 Αυγούστου. Στην ψηφοφορία επτά ψήφισαν υπέρ, πέντε παρών και πέντε λευκό. Το μπαράζ, λοιπόν, της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης – με τις δυο ομάδες να έχουν διαφωνήσει επίσημα με αυτό – θα διεξαχθεί κανονικά στα τέλη Αυγούστου και η σειρά των αγώνων όπως και οι έδρες θα αποφασιστεί με κλήρωση που θα γίνει στο προσεχές διάστημα.

onsports.gr