Βαθμολογία

Κρούσμα κορονοϊού στην Εθνική ομάδα πόλο!

Σε καραντίνα μπήκε η Εθνική ομάδα πόλο, μετά από θετικό κρούσμα στην ομάδα. Αμέσως μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος, εφαρμόστηκε άμεσα το υγειονομικό πρωτόκολλο και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Την Πέμπτη (30/7) ο διεθνής πολίστας Μανώλης Πρέκας ανέβασε πυρετό και την Παρασκευή υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό. Ο Πρέκας ανήκει στον Ολυμπιακό και αγωνίζεται δανεικός στον Υδραϊκό.

Τα μέλη της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, αλλά και εκείνα των γυναικών θα μπουν σε καραντίνα πέντε ημερών και φυσικά θα υποβληθούν όλοι σε δύο τεστ. Οι δύο ομάδες προπονούνται στην ίδια πισίνα και έτσι κρίθηκε απαραίτητο να μπουν όλοι σε καραντίνα.

Όπως προβλέπεται, πρέπει να βρεθούν δύο αρνητικά διαδοχικά τεστ για να μπορέσουν να βγουν από την καραντίνα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

«Μετά από ύποπτο κρούσμα κορονοϊoύ (covid-19), σε αθλητή της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, που επιβεβαιώθηκε σήμερα Σάββατο (1/8) το πρωί, καθώς βρέθηκε θετικό στον σχετικό έλεγχο που έγινε από χθες Παρασκευή (31/7), όλα τα μέλη των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων Ανδρών και Γυναικών -που έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα πέντε ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού της ΚΟΕ Γιώργου Μαρίνου (και μέλους της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ)- θα υποβληθούν την προσεχή Τρίτη (4/8) σε ελέγχους για τον covid-19, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.

Ο αθλητής Μανώλης Πρέκας, που βρέθηκε θετικός στον ιό, είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία του (παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα με λίγο πυρετό την Πέμπτη) και αναρρώνει στο σπίτι του».

onsports.gr