Βαθμολογία

Τον Σεπτέμβριο στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ

Χρονοβόρα και κοστοβόρα αποδεικνύεται η επιστροφή της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ. Η ΠΑΕ καλείται να καταβάλει το κόστος του χλοοτάπητα, του αρδευτικού συστήματος, του ηλεκτρονικού πίνακα, των κιγκλιδωμάτων και των τουρνικέ που φιλοξενούν τους δημοσιογράφους.

Τα έργα στον αγωνιστικό χώρο αναμένεται να φτάσουν τις 140.000 ευρώ. Η διοίκηση του ΕΑΚ και οι άνθρωποι του Κούγια έχουν επιδοθεί στην σχετική προετοιμασία για την υπογραφή της συμφωνίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σωτήρη Κέλλα στην Ελευθερία της Δευτέρας, τα χαρτιά είναι σχεδόν έτοιμα και θα πρέπει οι δύο πλευρές να υπογράψουν σύμβαση εκτέλεσης του έργου, ενώ την παρακολούθηση του κόστους των εργασιών θα έχει τριμελής επιτροπή.

Αν υπάρξουν υπογραφές εντός της εβδομάδας, τότε οι εργασίες θα ξεκινήσουν αρχές Αυγούστου με χρόνο ολοκλήρωσης στις 10-15 Σεπτεμβρίου, αφού ο χλοοτάπητας χρειάζεται είκοσι μέρες για να κατασκευαστεί και άλλες είκοσι μέρες να μην πατηθεί.

Δεδομένο λοιπόν θεωρείται ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια εντός έδρας του πρωταθλήματος η ΑΕΛ θα τα παίξει εκτός έδρας (θα ζητήσει σχετικό κλειδάριθμο). Το ερώτημα είναι πόσος κόσμος θα μπορεί, εφόσον επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού, να παρακολουθήσει τους αγώνες.

Το σίγουρο είναι ότι θα λειτουργήσουν οι θύρες 2-3-4 και ένα ποσοστό κόσμου θα μπορούν να φιλοξενούν οι υπόλοιπες θύρες (εκτός της 10). Το πιο πιθανό είναι η χωρητικότητα του σταδίου Αλκαζάρ να μειωθεί στο ήμισυ. Αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά στη στατική επάρκεια της Θύρας - 10 για την οποία έχει προκηρυχθεί η μελέτη και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή. Το πιθανότερο είναι ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι μελέτης για την στατική επάρκεια αλλά χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα ολοκληρωθούν και το κυριότερο το συμπέρασμα αυτών.

Αν η στατική μελέτη βγάλει πόρισμα ακαταλληλότητας, τότε θα γίνουν έργα στη Θύρα – 10. Συμπερασματικά η ΑΕΛ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει με βάση τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα το Αλκαζάρ στα μέσα Σεπτεμβρίου και εφόσον δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα έργα που πρέπει να γίνουν από τη λαρισινή ομάδα.

 

Kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Σωτήρη Κέλλα Ελευθερία)