Βαθμολογία

EΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά στο Γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.
Είχε προηγηθεί σήμερα η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τον ελληνικό λαό σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.
Η απόφαση του πρωθυπουργού να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ανησυχητικό σημάδια. Οι πυροσβεστικές κινήσεις της γερμανίας καγκελαρίου, Ανγκελας Μέρκελ, με τις τηλεφωνικές συνομιλίες με Μητσοτάκη και Ερντογάν, δε φαίνεται να έπιασαν τόπο.
Ενδεχομένως, και παρ’ όλο που από όλες τις πλευρές συνιστάται ψυχραιμία, η κυβέρνηση να θεωρεί ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.
Πιθανότατα οι πληροφορίες που λαμβάνει το Μαξίμου για τις τουρκικές κινήσεις να μην είναι προς την κατεύθυνση της απομακλιμάκωσης της έντασης.
Και για το λόγο αυτό θέλει να ενημερώσει τους αρχηγούς με σκοπό να χαραχθεί μια εθνική γραμμή και να φανεί ότι υπάρχει πραγματικά πολιτική συνεννόηση και στήριξη της κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.
Στο μεταξύτα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας και κυρίως οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται από χθες σε διαρκή ετοιμότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις της Αγκυρας.
Η Αθήνα ενημέρωσε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, καθώς και τις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας  ενώ προχώρησε σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα, καλώντας τη να τερματίσει τις προκλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν, κατά την οποία δεν αποκλείεται να συζητήθηκε η τουρκική προκλητικότητα.

in.gr