Βαθμολογία

Κούγιας: «Θα περιμένω μια συγγνώμη»

Διάβασα τη δήλωση του Προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και τις προσωπικές του κρίσεις και θέλω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

1. Δε γνωρίζω πότε και ποιος, είτε σε αυτόν είτε σε οποιονδήποτε άλλον στη Λάρισα, έχει δώσει την αποκλειστικότητα της χορηγήσεως πιστοποιητικών ΑΕΛοφροσύνης και ΑΕΛικής ταυτότητος, ώστε να αποφαίνεται ότι, τόσο εγώ όσο και ο γιος μου, αλλά και οι συνεργάτες μου στην ΠΑΕ, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ ΑΕΛ.

2. Εγώ γνωρίζω ότι οι πραγματικοί και ανιδιοτελείς οπαδοί της ΑΕΛ, ανεξαρτήτως ηλικίας, όταν περπατώ στους δρόμους της Λάρισας, μόνος μου, τα τελευταία 5 χρόνια, από τότε δηλαδή που αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ από τον εκλεκτό της Ερασιτεχνικής Βαγγέλη Πλεξίδα, τρέχουν να με χαιρετίσουν, να με αγκαλιάσουν, να φωτογραφηθούν μαζί μου, να με ενθαρρύνουν και να με ευχαριστήσουν για ό,τι έχω προσφέρει στην ΑΕΛ, θεωρώντας με μέλος της οικογένειας της ΑΕΛ από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στην πόλη.

3. ΑΕΛ δεν είναι αυτός μόνο που απλώς το δηλώνει και κάνει μόνο κριτική για όλα, αλλά κυρίως είναι αυτός που προσφέρει οτιδήποτε για το μεγαλείο της ομάδος, ακόμη και μια διαφημιστική πινακίδα, είναι αυτός που πηγαίνει στο γήπεδο και στους αγώνες της ομάδος πληρώνοντας εισιτήριο για να ενισχύσει τους ποδοσφαιριστές της, είναι αυτός που συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες κοινωνικής προσφοράς της και εγώ και η οικογένεια μου έχουμε κατακτήσει το δικαίωμα να είμαστε ΑΕΛ, γιατί και πολλά χρήματα έχουμε καταβάλει, και πρωταθλήματα και ανόδους έχουμε κατακτήσει μαζί με τους αληθινούς οπαδούς μας, τους ποδοσφαιριστές μας και τους προπονητές μας και το κυριότερο απ’ όλα, το οικογενειακό μας όνομα και η επαγγελματική και η γενικότερη κοινωνική παρουσία μας πανελληνίως δεν μικραίνει το όνομα και την ιστορία της ΑΕΛ, αλλά τα μεγαλώνει.

Υ. Γ.1 Δε γνωρίζω σε πόσα παιχνίδια της ΑΕΛ την έχουν ενισχύσει με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και τα εκλεκτά μέλη της διοίκησης από τότε που γεννήθηκαν, αλλά εγώ από τις 28/7/2015 που αγόρασα τις μετοχές της ΑΕΛ, δηλαδή μόνο σε 5 χρόνια την έχω παρακολουθήσει περισσότερες από 200 φορές σε αγώνες πρωταθλήματος, κυπέλλου αλλά και φιλικούς  σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος, συμμετέχοντας στις χαρές των οπαδών, των ποδοσφαιριστών και των προπονητών μας όταν νικάμε, αλλά και στις λύπες τους  όταν χάνουμε.

Υ.Γ.2 Λυπάμαι ιδιαίτερα, που ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, δεν θέλω να πιστέψω ότι τις προσωπικές του απόψεις τις συμμερίζονται τα μέλη του ΔΣ αλλά και τα εν γένει μέλη της Ερασιτεχνικής, σε μία αγωνιστική ημέρα που αφενός μεν η ΑΕΛ μας έδωσε μαθήματα αξιοπιστίας, κάτι που δε συνέβαινε πάντοτε στο παρελθόν και αφετέρου είναι η μόνη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία παγκοσμίως που σήκωσε ψηλά το λάβαρο του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας αφυπνίζοντας συνειδήσεις για αντιμετωπιστεί σωστά και πατριωτικά η εγκληματική ενέργεια του δικτάτορα Ερντογάν να μετατρέψει το σύμβολο της Ορθοδοξίας σε τζαμί, ούτε θέλω να πιστέψω για να εξασφαλίσει παρουσία στα ραδιόφωνα του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και στις εκπομπές του εχθρού της ΑΕΛ Θωμαϊδη και των συνοδοιπόρων του, προέβη αυτήν την ατυχή ανακοίνωση, νομίζοντας, ατυχώς, ότι έτσι θα κλονίσει για άλλη μια φορά τη προσπάθεια τη δική μου και των συνεργατών μου στην εταιρεία για ειρηνική συνύπαρξη με την Ερασιτεχνική.

Λυπάμαι πολύ για άλλη μια φορά, αλλά εγώ ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου θα ακολουθήσουμε τον λανθασμένο δρόμο του, που έφεραν την Ερασιτεχνική των χιλιάδων μελών στο κατάντημα της συμμετοχής μόνο σαράντα στις ετήσιες και εκλογικές συνελεύσεις. Προσωπικά θα περιμένω μια συγγνώμη για να συνεχίσουμε μαζί στο σωστό δρόμο, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, ώστε να μη δίνουμε δικαιώματα στους εχθρούς μας.

Νάκας: «Ζούμε τους χειρότερους οπαδικούς εφιάλτες μας!»

Για τα όσα έγιναν πριν το ματς της ΑΕΛ με τη Ξάνθη αναφέρθηκε με ποστάρισμα του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Ερασιτεχνική ΑΕΛ, Γιώργος Νάκας. Αναλυτικά το ποστάρισμα του Γιώργου Νάκα:

«Ο ύμνος του ΠΑΟΚ ακούστηκε από τα μεγάφωνα του AEL fc Arena κατά την προθέρμανση των ομάδων στο ΑΕΛ-Ξάνθη, για πείραγμα στους φιλοξενούμενους λόγω της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας. Πολλά «συγχαρητήρια»” στους υπαλλήλους, είστε άξιοι και υπάκουοι στη δουλειά σας, πολλά “μπράβο” στους Λαρισαίους του Δ.Σ. είστε ικανοί συνεργάτες. ΑΕΛ όμως δεν είστε. Τα μηνύματα στη φανέλα και τα «Σουζάνα» επίσης από τα μεγάφωνα είναι πλέον αμελητέα. Ζούμε τους χειρότερους οπαδικούς εφιάλτες μας».