Βαθμολογία

Κούγιας: «Η ΑΕΛ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο»

Για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά από μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί, μίλησε ο ισχυρός άντρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

«Από τότε που ήμασταν στη Football League όλα τα παιχνίδια τα ζω έντονα. Σήμερα δεν θέλω να μιλήσω για ποδόσφαιρο. Σε μία πολύ περίεργη ατμόσφαιρα που πραγματικά κι εγώ δεν θέλω να πιστέψω ότι συμμετέχω έγινε το ματς. Θέλω να πιστεύω πως εγώ και η ομάδα μου έχουμε μία διαφορετική θέση.

Δεν γνωρίζω εάν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει. Αυτός ο τόπος είναι συνυφασμένος με κάποια σύμβολα. Νόμιζα ότι η Super League σήμερα με το πρόεδρο που έχει και τα μέλη που έχει, θα είχε τη σημερινή μέρα ως μία αφορμή για να εκδηλώσει αυτό που νιώθουν όλοι οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η βεβήλωση ενός χριστιανικού μνημείου, του Χριστιανισμού του ίδιου… Έχουμε περιορίσει την προβολή των αξιών μας. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας. Εμείς ξεκινήσαμε για τα προσφυγόπουλα, για τα παιδιά που κρατούσαν για μήνες οι Τούρκοι, για ό,τι έπαθε ο κόσμος στην Μάνδρα.

Αυτός ο άνθρωπος τώρα θέλει να αιματοκυλήσει τον ελληνικό λαό. Νομίζω ότι δεν πρέπει να τα βάλει με αυτούς τους τόπους. Εμείς ζούμε αδελφωμένοι δεκαετίες τώρα. Ξεκινάει με τη βεβήλωση των μνημείων μας.

Η ΑΕΛ μας έχει ένα σύνθημα. «ΑΕΛ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο». Ακόμη και οι πινακίδες στη Λάρισα είναι βυσσινί και το δημαρχείο. Αλλά δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο. Δώσαμε εξετάσεις αξιοπιστίας σήμερα. Άκουγα τον κύριο Καραγεωργίου να λέει για τη σημαντικότερα της Ξάνθης λόγω του πού βρίσκεται. Δεν φτάνει, όμως, μόνο αυτό. Εμείς δώσαμε ένα σύνθημα. Εύχομαι να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Δεν γίνεται να κάνουμε διαδηλώσεις για ασήμαντα πράγματα και να μην έχουμε ξεσηκώσει τον κόσμο τώρα. Το τείχος της Ευρώπης είναι η Ελλάδα και η Ελλάδα πρέπει να ξεσηκώσει τον κόσμο. Εύχομαι η νέα χρονιά να έχει λιγότερα σκάνδαλα. Να κρίνονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα. Για τον αρχιδιαιτητή δεν μας κάλεσαν καν αλλά έχουμε έναν ρόλο και εμείς ως ομάδα».