Βαθμολογία

Αλλάζει ο επικεφαλής της ΚΕΔ, αλλά...

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα θα καταρτίσει τους πίνακες διαιτησίας της επόμενης σεζόν, ένας εκ των Μάριν - Λίντμπεργκ παραμένει προσωρινά για να στηρίξει τον διάδοχό του, η ΕΠΟ θα πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής του νέου αρχιδιαιτητή: οι λεπτομέρειες της σημερινής συζήτησης για την επόμενη μέρα της ΚΕΔ.

Ξεκαθαρίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης για τις υποψηφιότητες (Κλάτενμπεργκ και Φιόρντφελντ) του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ αυτό που είχε αναφέρει το gazzetta.gr πριν από λίγες ημέρες. Ο,τι, δηλαδή, οι πίνακες των διαιτητών της επόμενης σεζόν θα καταρτιστούν από τον απερχόμενο Βίτορ Μέλο Περέιρα και όχι από τον διάδοχό του, ο οποίος ασφαλώς δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην ελληνική διαιτησία. Με αυτή την απόφαση της UEFA συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του “Big-4”, ενώ αποφασίστηκε επίσης (τουλάχιστον) στο πρώτο / “μεταβατικό” στάδιο προσαρμογής του νέου αρχιδιαιτητή να βοηθηθεί από έναν εκ των Φερνάντο Μάριν και Λιφ Λίντμπεργκ.

Είτε ο Ισπανός, είτε ο Σουηδός (αμφότεροι μέλη της ΚΕΔ) θα παραμείνουν στο πόστο τους για κάποιους μήνες προκειμένου να στηρίξουν και να βοηθήσουν τον Κλάτενμπεργκ ή τον Φιόρντφελντ. Ασφαλώς όποιος εκ των δύο υποψηφίων διαδόχων του Μέλο Περέιρα ψηφιστεί και επιλεγεί θα περάσει και από... ταχύρρυθμα “μαθήματα” από τον Πορτογάλο μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι για τον διάδοχο του Περέιρα και εν αντιθέσει με ό,τι ίσχυε μέχρι και το τέλος της τρέχουσας σεζόν, το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής του θα καταβάλλεται από την ΕΠΟ και το μικρότερο από την UEFA. H ευρωπαϊκή ομοσπονδία έως τώρα έδινε το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσό για την αμοιβή των ξένων μελών της ΚΕΔ: περισσότερα από 500.000 ευρώ μόνο για την εφετινή αγωνιστική περίοδο!

gazzetta.gr