Βαθμολογία

Κόκκινο Ποτάμι: Το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς!

Κόκκινο Ποτάμι: Απόψε είδαμε το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της ιστορικής σειράς του Open που έχει καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Το τελευταίο -για τη σεζόν- επεισόδιο ξεκίνησε με την ομαδική αυτοκτονία των Ποντίων που δεν θέλουν να πέσουν στα χέρια των Τούρκων αλλά προτιμούν να πεθάνουν από τα χέρια του Θέμη.

Στη σπηλιά ο Θέμης, η Βασιλική, η Ευγενία και οι άλλοι αποκλεισμένοι καταλαβαίνουν ότι οι Τούρκοι, που είναι πολλοί, τους έχουν περικυκλώσει και δεν θα γλιτώσουν. Οι έγκλειστοι προσπαθούν να δουν αν υπάρχει λύση, αλλά γρήγορα καταλαβαίνουν ότι το μόνο που τους μένει είναι να πεθάνουν. Ο Θέμης προτείνει να κάνουν έξοδο πολεμώντας, ξέροντας ότι θα σκοτωθούν. Μάταια όμως. Τελικά ο Θέμης σκοτώνει την αγαπημένη του Βασιλική και πριν πέσει στα χέρια των Τούρκων, αυτοπυροβολείται.

Λίγο μετά, η Ιφιγένεια βλέπει τον Μίλτο που έρχεται να τη βρει και το ζευγάρι ενώνεται ξανά για να ψάξουν για τον μικρό. Όταν φτάνουν στη Σάντα, τα βλέπουν όλα καμένα και πανικοβάλλονται. Αλλά ένας ντόπιος τους λέει ότι όσοι γλίτωσαν έφυγαν προς το βουνό, για ένα μοναστήρι. Και έρχεται η στιγμή που καταφέρνουν να βρουν τον γιο τους και να σμίξουν ξανά. Λίγο πριν έχουν παντρευτεί ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

O Μίλτος και η Ιφιγένεια κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φύγουν για το Παρίσι, όμως στην προσπάθειά τους οι Τούρκοι πιάνουν εκείνον ο οποίος όμως προλαβαίνει και βοηθάει στη φυγάδευση του γιου του και της Ιφιγένειας. Μάνα και γιος καταφέρνουν να επιβιβαστούν στο πλοίο αλλά όχι και ο Μίλτος ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων. Ένας πυροβολισμός και μία μαχαιριά είναι αρκετά για να βαφτεί κόκκινο το ποτάμι.

gossip-tv.gr