Βαθμολογία

Ξάνθη ή Πανιώνιος; Τα σενάρια υποβιβασμού την τελευταία αγωνιστική!

Ο Παναιτωλικός πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη με 2-0 και γλίτωσε τον απευθείας υποβιβασμό, ενώ με δεδομένο πως δύσκολα θα γίνει μπαράζ με τον δεύτερο της Superleague 2, πιθανότατα εξασφάλισε την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Έτσι η τελευταία αγωνιστική θα εξελιχθεί σε μάχη για δύο, προκειμένου να αποφύγουν την τελευταία… καταδικαστική θέση. Αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος έχει 22 βαθμούς και είναι τελευταίος, ενώ η Ξάνθη έχει 23 πόντους, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα ματς της 7ης αγωνιστικής

ΑΕΛ-Ξάνθη

Ατρόμητος-Πανιώνιος

Τα πράγματα είναι απλά…

Η Ξάνθη μένει στην κατηγορία αν νικήσει την ΑΕΛ, ό,τι κι αν κάνει ο Πανιώνιος στο Περιστέρι. Επίσης μένει στην κατηγορία ανεξάρτητα από το δικό της αποτέλεσμα αν χάσει ο Πανιώνιος από τον Ατρόμητο.

Ο Πανιώνιος θα αποφύγει την τελευταία θέση και τον απευθείας υποβιβασμό αν κερδίσει στο Περιστέρι και δεν κερδίσει η Ξάνθη στη Λάρισα. Επίσης θα βάλει από κάτω την Ξάνθη, σε περίπτωση που έρθει ισοπαλία στο Περιστέρι και χάσει η Ξάνθη στη Λάρισα.

Σε όλα τα άλλα σενάρια η Ξάνθη παραμένει σε θέση ισχύος. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον και η εκδίκαση της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

* Αξίζει να τονίσουμε πως σε περίπτωση που γίνει μπαράζ του προτελευταίου με τον δεύτερο της Superleague2, ο Παναιτωλικός θέλει μόνο ένα βαθμό για σιγουριά την τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Βόλο στην έδρα του, αφού στην ισοβαθμία με την Ξάνθη υστερεί.

onsports.gr