Βαθμολογία

Προσοχή την Κυριακή! Καρέ καρέ οι βροχές και οι καταιγίδες

Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα η καιρική αστάθεια επανέρχεται... δριμύτερη και η Κυριακή θα είναι μια ημέρα άκρως φθινοπωρινή για πολλές περιοχές της χώρας με έντονες βροχές, αλλά και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και απο χαλαζοπτώσεις. Ηδη, από την Παρασκευή η ΕΜΥ έχει προχωρήσει στην έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.

Δείτε καρέ καρέ στην γκάλερι την ανά τρίωρο εξέλιξη του καιρού καθ' όλη τη διάρκεια της Κυριακής και τις περιοχές που θα έχουν βροχές και καταιγίδες, ξεκινώντας από τις 3 τα ξημερώματα έως και τις 12 το βράδυ:

ΕΜΥ: Αστάθεια και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για τον καιρό από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή; Επιστροφή της αστάθειας, βροχές και καταιγίδες. Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-07-2020

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τις Σποράδες, καθώς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως την Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 07-07-2020

Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, άστατος καιρός κατά περιόδουςνεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 09-07-2020 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

dokari.gr