Βαθμολογία

Εγκρίθηκε από τον Πρωθυπουργό το σχέδιο νόμου για τις εκλογές στις ομοσπονδίες

Το αθλητικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη εγκρίθηκε το κομμάτι των εκλογών στις ομοσπονδίες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτηση του στο twitter ενημέρωσε πως το σχέδιο νόμου που αφορά στις εκλογές των ομοσπονδιών εγκρίθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανέφερε μάλιστα πως σύντομα θα κατατεθεί προς διαβούλευση. Θυμίζουμε ότι στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο για το οποίο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανέφερε τα εξής:

Με το νομοσχέδιο αυτό ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στις αρχαιρεσίες αθλητικών φορέων, ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με τον αθλητισμό των ΑμεΑ, που αφορούν την δικαιότερη και σύμφωνη με τις αρχές του αθλητισμού εκπροσώπηση στη διοίκηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής των επιμέρους φορέων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ.), της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.) και των Παραολυμπιονικών.

Αναγνωρίζεται ο καθοριστικός ρόλος των αθλητών συνοδών ΑμεΑ, οι οποίοι συμμετέχουν σε αγώνες αθλητών με αναπηρίες. Επιπλέον: Δημιουργείται Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, σε εφαρμογή της Σύμβασης Μακόλιν. Εισάγονται τροποποιήσεις στο καταστατικό της ΕΟΕ, σύμφωνα με τα αιτήματα της ίδιας, μετά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της ως ΝΠΙΔ.

onsports.gr