Βαθμολογία

H Λίβερπουλ επέστρεψε στον θρόνο της!

Η Τσέλσι νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι, έκανε σημαντικό βήμα προς το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το θέμα είναι ότι η Λίβερπουλ, έπειτα από 30 χρόνια πανηγύρισε το πρωτάθλημα, το 19ο στην ιστορία της! Η βραδιά που περίμεναν εκατομμύρια οπαδοί της Λίβερπουλ στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη έφτασε!

Οι «κόκκινοι» επέστρεψαν στον θρόνο τους έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια. Ναι, είναι αλήθεια. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει τον τίτλο. Το πρωτάθλημα, που έμοιαζε να είναι καταραμένο. Τη μία σεζόν γλιστρούσε ο Τζέραρντ, πέρσι έπεσε στη διαστημική Σίτι του Πεπ Γουαρδιόλα, άλλες χρονιές δεν έκανε καν σκέψη για τίτλο, άλλες ήταν καλή, αλλά οι αντίπαλοι καλύτεροι. Φέτος δεν σκόπευε να το χαρίσει. Δεν τη σταματούσε τίποτα. Ούτε η πανδημία. Η Τσέλσι νίκησε 2-1 στην έδρα της τη Μάντσεστερ Σίτι κι έκανε σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την πέμπτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αλλά αυτό απασχολεί τους Λονδρέζους. Η ομάδα που στέρησε το πρωτάθλημα στη Λίβερπουλ το 2014, της το έδωσε με την αποψινή νίκη έξι χρόνια αργότερα. Στο Λίβερπουλ τώρα μεθάνε. Είχαν έτοιμες τις σαμπάνιες πολύ καιρό κι απλώς περίμεναν τη στιγμή που θα τις ανοίξουν. Η Σίτι με αυτή την ήττα έμεινε 23 βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ, επτά ματς πριν το τέλος και η στέψη για τους «κόκκινους» είναι γεγονός.

onsports.gr