Βαθμολογία

«Στη Λάρισα ένιωσα αμέσως σαν το σπίτι μου»

Ο 28χρονος μέσος της ΑΕΛ ξεχωρίζει φέτος ως δημιουργικός μέσος και τόνισε πως προσαρμόστηκε πολύ εύκολα στην Ελλάδα. Στις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν συγκαταλέγεται ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς ή Ράικο όπως τον φωνάζουν οι φίλοι. Πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ με 9 γκολ σε 26 ματς, ο Σέρβος χαφ διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και  χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους μέσους της Super League. O 28χρονος μίλησε στο gazzetta.gr και έδωσε το «σύνθημα» ώστε οι «βυσσινί» να τελειώσουν τη σεζόν όσο ψηλότερα γίνεται. Οσο για τον ίδιο, πάει... βήμα βήμα και όπου βγει.

-Ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Από μικρός ήταν η επιθυμία μου να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μόνο αυτό σκεφτόμουν και είχα σαν στόχο.

- Για περίπου 10 χρόνια ήσουν στην Μλάντοστ. Τι θυμάσαι περισσότερο; 

Την τελευταία μου σεζόν. Ηταν η πιο ωραία χρονιά μου στην ομάδα και στο τέλος της πήραμε το ΄εισιτήριο' για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Αυτό θυμάμαι περισσότερο (σ.σ. ήταν η σεζόν 2016/17 όπου σε 33 ματς σημείωσε 7 γκολ).

-Τι σκεφτόσουν όταν ήρθες πρώτη φορά στην Ελλάδα; 

Αμέσως ένιωσα σαν το σπίτι μου. Από την πρώτη στιγμή. Οι Σέρβοι και οι Ελληνες ταιριάζουμε πολύ και όλοι στην ομάδα με δέχθηκαν πολύ καλά. Προσαρμόστηκα πάρα πολύ εύκολα. Ηταν εύκολο για μένα να γίνω μέλος της ομάδας.

-Ο κόσμος πως σου φαίνεται; Η πόλη της Λάρισας;

Μου αρέσει πολύ η πόλη. Στο θέμα του κόσμου θα ήθελα σου πω πως θέλω να έρχεται περισσότερος στο γήπεδο. Οπως έχω μάθει παλαιότερα είχαμε πιο πολύ κόσμο σε επίπεδο αριθμών και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζε με πολύ κόσμο στις εξέδρες. Μας δίνει δύναμη και ψυχολογία.

-Εδώ και καιρό σε βλέπουμε σε μία νέα θέση, εκείνη του δημιουργικού χαφ. Την προτιμάς; 

Στο σύστημα που έχει καθιερώσει ο κόουτς πιστεύω πως μου ταιριάζει πιο πολύ. Κοίτα, παίζει ρόλο και η παρουσία του Σεσέροβιτς. Από όταν ήρθε με καλύπτει ανασταλτικά και έχω τη δυνατότητα να παίζω πιο μπροστά.  

-Οι στόχοι σου; Πρόσφατα ανανέωσες το συμβόλαιό σου.

Δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία μας και αυτό θέλω. Να έχω την υγεία μου και να παίζω. Ετσι προχωράω. Σιγά, σιγά.

-Ελεύθερος χρόνος;  Εχω ακούσει πως σου αρέσουν οι γεωργικές καλλιέργειες;

Ναι μου αρέσουν. Αν δεν κατάφερνα να ασχοληθώ τελικά επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, ίσως και να συνέχιζα σε αυτόν τον χώρο. Η οικογένειά μου έχει γη στη Σερβία. Ποιος ξέρει; Ισως το κάνω όταν σταματήσω την μπάλα. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ.

-Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου στην ΑΕΛ; 

Ως καλύτερη δεν θεωρώ ένα συγκεκριμένο ματς, αλλά ολόκληρη την τρέχουσα σεζόν. Η ομάδα βρίσκεται πιο ψηλά από τις προηγούμενες που ήμουν εδώ και προσωπικά πάω καλά και έχω σημειώσει αρκετά γκολ. Ως χειρότερη είναι όλοι οι αγώνες που έχουμε χάσει. Πάντα μετά από κάθε ήττα αισθάνομαι άσχημα και δεν ξεχωρίζω κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ανεξαρτήτως αντιπάλου. Πάντως αν με ρωτάς μόνο για μία αναμέτρηση, είναι ο ημιτελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ που στην τελευταία φάση μείναμε εκτός τελικού.

-Η σεζόν φτάνει στο τέλος της. Τι πιστεύεις για την ΑΕΛ;  

Το πιο σημαντικό για όλους μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και να τελειώσουμε ψηλά. Αυτό σκεφτόμαστε μόνο.

gazzetta.gr