Βαθμολογία

Με «μαέστρο» τον Τόρζε η ΑΕΛ, 3-1 τον Βόλο!

Με τον Γκάμπριελ Τόρζε (σημείωσε τα δύο γκολ) σε μεγάλα κέφια, η ΑΕΛ κέρδισε τη Δευτέρα (22/6) τον ΝΠΣ Βόλο στο ΑΕΛ FC ARENA με σκορ 3-1 και μάλιστα με ανατροπή για τα play out της Super League. Στις καθυστερήσεις σημείωσε και το τρίτο γκολ ο Μπούστος.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΛ, με εννέα ο Βόλος. Πέναλτι έχασαν οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά του ματς. Ο Βόλος μπήκε με μεγάλη επιθετική διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 8ο λεπτό κέρδισε ένα πέναλτι. Ο Μάρκοβιτς ανέτρεψε τον Φεράρι και ο Κουτσιαύτης έδειξε την άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Κρίστινσον φώναξε παρών αποκρούοντας την μπάλα, ενώ στη συνέχεια ο Ζοάο δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο ριμπάουντ.

Στη συνέχεια, ο Τόρζε έχασε ευκαιρία στην πρώτη στιγμή της ΑΕΛ στην αναμέτρηση, ενώ η ομάδα του Ξηροφώτου απείλησε ξανά στο 13' με τον Τσαούση. Στο 15ο λεπτό, ο Βόλος εξαργύρωσε την επιθετική του υπεροχή με το γκολ του Τσοκάνη. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν όμορφα την μπάλα με τον Γκουαροτσένα να δίνει την ασίστ για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν τη δεύτερη τους ευκαιρία στο 39', έπειτα από μία κεφαλιά του Γκαζάλ. Στο 44ο λεπτό, ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Αλί Γκαζάλ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε μία εναέρια μονομαχία που είχε με τον Μάντζη στη διεκδίκηση μίας μπάλας. Εκεί που φάνηκαν ότι όλα στράβωναν για την ομάδα του Γρηγορίου, στο 45+4' ήρθε ένα απρόσμενο πέναλτι. Ο Οικονόμου έκανε χέρι, άφησε την ομάδα του επίσης με 10 παίκτες αφού είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από την άσπρη βούλα, ο Τόρζε έφερε το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν με προδιάθεση για γρήγορο ρυθμό. Η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και μέχρι το 50' προσπαθούσε να φτάσει την εστία του Βόλου. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο ο Βόλος σημείωσε σημαντική ευκαιρία με τον Μάντζη να βρίσκεται σε θέση βολής απέναντι από τον Κρίστινσον, αλλά αστόχησε.

Μέχρι και το 66ο λεπτό, ΑΕΛ και Βόλος είχαν γράψει τις ίδιες τελικές (8-8). Παράλληλα, οι προπονητές προσπαθούσαν να ανακατέψουν την τράπουλα με αλλαγές. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τον Βόλο στο 67ο λεπτό, αφού ο Λύρατζης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Ασούμπρε. Σε αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν κατάφεραν να γίνουν ουσιαστικοί.

Ωστόσο, τη λύση έδωσε στο 83ο λεπτό ο Τόρζε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και αφού έκανε πρώτα προσποίηση και στη συνέχεια εκπληκτική κοφτή ντρίμπλα, βρέθηκε απέναντι στον Μελίσσα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό διαγώνιο δεξί σουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και στο 85' ο Φιλίπ έσωσε πάνω στην γραμμή ένα σουτ του Ζοάο.

Ενώ ο Βόλος είχε βγει μπροστά, η ΑΕΛ έκανε το 3-1 στο 90+3'. Ο Ασούμπρε έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπόυστος, που πλάσαρε ψύχραιμα τον Κρίστινσον κλειδώνοντας την πρώτη νίκη της ομάδας του στα playoffs.

Κίτρινες: 36' Αλί Γκαζάλ, 77' Μπούστος, 88' Φίλιπ, 90' Τόρζε - 38' Φεράρι, 45'+3 Οικονόμου, 61' Λύρατζης, 78' Μουνίθ, 88' Φίλιπ.

Kόκκινες: 44' Αλί Γκαζάλ - 45'+4 Οικονόμου, 67' Λύρατζης.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Kρίστινσον, Μπέρτος, Μούζεκ (76' Φίλιπ), Μιχαήλ, Μάρκοβιτς (53' Ζίζιτς), Αλί Γκαζάλ, Σεσέροβιτς (76' Μπούστος), Βινίσιους, Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς (63' Ηλιάδης), Παπάζογλου (63' Ασούμπρε).

ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Μελίσσας, Λύρατζης, Φεράρι, Οικονόμου, Διαμαντής, Μαξ, Τσοκάνης (54' λ. τρ. Μπαλογιάννης), Ζοάο (87' Κυζιρίδης), Τσαούσης (46' Δημόπουλος), Γκουαροτσένα (87' Τόρες), Μάντζης (54' Μουνίθ).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσιαύτης του Συνδέσμου Άρτας με βοηθούς τον Τζιουβάρα του Συνδέσμου Κοζάνης και τον Μαυρουδή του Συνδέσμου Ηρακλείου. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν οΚουμπαράκης του Συνδέσμου Θράκης και βοηθός ο Καλαμπόκης του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.