Βαθμολογία

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών! Η προειδοποίηση του Αρνιακού

Καιρός: Νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές της Ελλάδας από τη Δευτέρα και ο Τάσος Αρνιακός δίνει όλες τις λεπτομέρειες... Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 τονίζει πως δεν θα λείψουν ξανά οι χαλαζοπτώσεις, ενώ τα φαινόμενα από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη θα είναι γενικευμένα και δεν θα αφορούν μόνο στα ορεινά και τη βόρεια Ελλάδα.

Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την επερχόμενη κακοκαιρία και την εξέλιξή της μέχρι και την Τετάρτη:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-06-2020

Γενικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-06-2020

Στα κεντρικά και βόρεια, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-06-2020

Στα κεντρικά και βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, του Ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, και από το απόγευμα στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΤΡΙΤΗ 23-06-2020

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-06-2020

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή αύξηση στα ηπειρωτικά.

dokari.gr