Βαθμολογία

Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη...

Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε comeback με το «Κόκκινο Ποτάμι» και τώρα ετοιμάζει κάτι καινούργιο που θα κάνει αίσθηση. Παθιασμένος με ό,τι καταπιάνεται, δεν αφήνει τί­ποτα στην τύχη γι' αυτό και «Το κόκκινο ποτάμι», με τρία χρόνια έρευνας, έναν χρόνο προετοιμασίας, 150 ηθοποιούς, εκατοντάδες κομπάρσους, κοστούμια εποχής, κατασκευές σκηνικών, προσθετικά εφέ και γυρίσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεν θα μπορού­σε παρά να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Το φινάλε της δραματικής σειράς του Open beyond πλησιάζει αλλά ο σκηνοθέτης έχει ήδη βάλει τον επόμενο στόχο του. Και καθώς είναι στη φύση του να θέτει τον εαυτό του σε ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις, αυτή τη φορά θα καταπιαστεί με την Ελληνική Επανάσταση.

Κατά την αυγή του ξεση­κωμού για την ανεξαρτησία ενάντια στην Οθω­μανική Αυτοκρατορία, ένας έρωτας θα απο­τελέσει και πάλι την κινητήριο δύναμη για την επιβίωση και την πίστη στην ελευθερία. Η ιστορία θα βασίζεται σε ένα βιβλίο του 1850, μέσα στις σελίδες του οποίου, με αφορ­μή το ερωτευμένο ζευγάρι, θα διατρέχει όλη την επανάσταση. Η μελέτη και η έρευνα για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος έχει ήδη ξεκινήσει καθώς απαιτείται πολύς χρόνος για την προετοιμασία.

Η σειρά προορίζεται για το 2021, ακόμη και το 2022, ενώ οι συζητήσεις με τα κανάλια έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με το tv 24. Ο Μανούσος Μανουσάκης επιδιώκει με τη μοναδική του μαεστρία να αφηγηθεί γεγονότα-σταθμούς που θα επιλεγούν με μεγάλη προσοχή, όπως η έξοδος του Μεσολογγίου, με τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο σε πρώτο πλάνο. Ηθοποιοί θα κληθούν να ενσαρκώσουν μεγάλες μορφές του αγώνα και ήρωες της επανάστασης όπως ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Λόρδος Βύρων και πολλούς άλλους, που έδρασαν μέσα σε κλίμα ζυμώσεων, διαβουλεύσεων, μηχανορραφιών εμφυλίου πολέμου και αντιπαλότητας. Ιστορικά η σειρά θα αρχίζει με τον απαγχονισμό του Γρηγορίου Ε' (1821) και θα φτάνει μέχρι τη ναυμαχία του Ναβαρίνου (1827).

tvnea.com