Βαθμολογία

Ο όρος της πανδημίας στα συμβόλαια της Basket League!

Μεμονωμένα οι ΚΑΕ βάζουν στις συμβάσεις που ετοιμάζουν για τις συμφωνίες με τους καλαθοσφαιριστές το ποσοστό απώλειας σε περίπτωση διακοπής που θα επιμεριστούν, εφόσον υπάρξει νέο κύμα το φθινόπωρο

Αρκετή συζήτηση έγινε για το ποσοστό απώλειας στα συμβόλαια των καλαθοσφαιριστών μετά την διακοπή αρκετών πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπήρξαν αντιδράσεις και φωνές διαμαρτυρίας για το ύψος του ποσού που θα επιμερίζονταν στους αθλητές.

Κι αν στην Ευρωλίγκα βρέθηκε η λύση στο 80% για οριστική διακοπή και 85% για επανέναρξη των υποχρεώσεων, στην Basket League οι ομάδες απευθύνθηκαν μεμονωμένα στους παίκτες. Και έκαναν τις συμφωνίες τους, που έφτασαν στο 70% του συνολικού ποσού των συμβολαίων τους.

Για να είναι προετοιμασμένοι τώρα για τη νέα χρονιά και υπό το φόβο του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού που λέγεται (δεν είναι σίγουρο) ότι θα… χτυπήσει την πόρτα μας το φθινόπωρο, οι ΚΑΕ κινούνται ήδη προς την κατεύθυνση της υποσημείωσης στα συμβόλαια για το ενδεχόμενο της πανδημίας.

Εν ολίγοις, ΟΛΕΣ οι ομάδες χωρίς προηγούμενη συμφωνία περνούν στα συμβόλαια που ετοιμάζονται τον όρο της διακοπής λόγω πανδημίας με ανάλογη ποσόστοση για κάθε περίπτωση, είτε αφορά διακοπή του πρωταθλήματος μετά την έναρξη του, είτε αφορά προσωρινή διακοπή.

onsports.gr