Βαθμολογία

SL 2: Η ΕΡΤ, τα μονά παιχνίδια και η αναγκαία συνθήκη για σέντρα

Η συνέχιση του πρωταθλήματος της SL2 κρίνεται αναγκαία συνθήκη καθώς η ΕΡΤ έχει το πάνω χέρι. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος εξακολουθεί να απασχολεί τη διοργανώτρια και τις ομάδες. Παρά το γεγονός ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη δεν πάρθηκε κάποια οριστική απόφαση και οι εξελίξεις μεταφέρθηκαν για την προσεχή Παρασκεύη, η επιστροφή στη δράση στις 29 Ιουνίου, όπως ήταν και το αρχικό πλάνο, αποτελεί αναγκαία συνθήκη.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της mikriliga.com, η ΕΡΤ έχει καταβάλλει περίπου 3.550.000 ευρώ συνολικά στις ΠΑΕ και στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται και οι δύο αγωνιστικές που δεν έχουν γίνει λόγω της διακοπής που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Με λίγα λόγια η ΕΡΤ έχει προπληρώσει το προϊόν που θα έδειχνε και περιμένει προφανώς την αναμενόμενη ανταπόδωση καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτά τα έξτρα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν. Κι αν κάνουμε το λογαριασμό ανέρχονται σχεδόν στις 300.000 ευρώ.

Η διοργανώτρια δεν αλλάζει τη στάση της. Επιθυμεί και πιέζει προς την επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας με το σκεπτικό ότι εάν συμβεί αυτό το ενδεχόμενο να περπατήσει το πλάνο με μονά ματς στα πλέι οφ (5 από συνολικά 10 ματς), τότε θα προταθεί στο κρατικό κανάλι να δώσει περίπου 800.000 ευρώ για τα συγκεκριμένα παιχνίδια μέρος των οποίων θα καλύψουν και λειτουργικά έξοδα της Ένωσης.

Υπό κανονικές συνθήκες η ΕΡΤ θα έπρεπε να δώσει κάτι λιγότερο από 2 εκ. ευρώ στις ομάδες για να τα μοιραστούν και πλέον είναι ξεκάθαρο πως εάν η μπάλα δεν κυλήσει στο χορτάρι η κρατική τηλεόραση δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει.

onsports.gr