Βαθμολογία

Η αυστηροποίηση των κριτηρίων προϋπόθεση για μια καλύτερη Basket League

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων στην Basket League. Αποφασισμένες να τραβήξουν μπρος είναι οι περισσότερες ομάδες της Basket League, προκειμένου να φτιαχτεί ένα πρωτάθλημα αντάξιο των μεγάλων ευρωπαϊκών, όπου θα υπάρχουν κανόνες που θα υιοθετούνται απ’ όλους.

Γι’ αυτό και μπήκαν πολύ αυστηρά κριτήρια για την συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, ώστε να γίνει ένα… ξεκαθάρισμα και να μην υπάρξουν ομάδες που θα… σκάσουν στη μέση της σεζόν και θα αλλοιώσουν την Λίγκα.

Οι απώλειες του Ρεθύμνου (επίσημα) και του Ηφαίστου Λήμνου (ανεπίσημο ακόμη, ίσως υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της επόμενης εβδομάδας) περιορίζουν τον αριθμό των ομάδων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση-πρόκληση της συμμετοχής στην Basket League.

Ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες ΚΑΕ που θα εκφράσουν αδυναμία να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα, αλλά ακόμη κι έτσι πρέπει να μπει ένα πλαίσιο που θα είναι αδιαπραγμάτευτο, όσον αφορά την παρουσία στην Λίγκα.

Η αυστηροποίηση των κανόνων συμμετοχής αποτελεί το «φάρμακο» για να διορθωθούν παθογένειες πολλών ετών, που οδήγησαν σε συρρίκνωση των εσόδων και της αγοράς συνολικά του μπάσκετ…

Γι’ αυτό είναι καλύτερο στο τέλος της… ημέρας να είναι ακόμη και 10 η 11 οι ομάδες που θα αγωνιστούν, έτσι ώστε να μπουν βάσεις για να επιστρέψει η Basket League σύντομα στα υψηλά στάνταρ προηγούμενων ετών…

onsports.gr