Βαθμολογία

Καρανίκας: «Νιώθω ευλογημένος με την ΑΕΛ»

*Ο Νίκος Καρανίκας (δεξιά) με τον δημοσιογράφο του ΑΕΛ RADIO 104.8 και ιδιοκτήτη του athleticlarissa Χρήστο Γκατζούλη (αριστερά)

Στην εκπομπή «Χωρίς Αντίπαλο» του ΑΕΛ RADIO 104.8 με τους Χρήστο Γκατζούλη και Θάνο Αναστασίου φιλοξενήθηκε την Παρασκευή (5/6) ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και αρχηγός της ομάδας Νίκος Καρανίκας. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε για την φετινή χρονιά, τον στόχο των πλέι άουτ αλλά και την επόμενη ημέρα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Απόδοση για το athleticlarissa: Χρήστος Γκατζούλης

Για την διακοπή των τριών μηνών…

«Όταν πρόκειται για μία πανδημία, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά γενικά σε όλο τον κόσμο υπάρχουν τεράστιες συνέπειες (άσχημες) και για να γίνουμε λίγο πιο ειδικοί και στο χώρο μας θεωρώ ότι άφησε πολλά και μεγάλα προβλήματα που θα φανούν και αργότερα. Από εκεί και πέρα η καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών ήταν αρκετά δύσκολη γιατί όταν σου επιβάλουν να μην μπορείς να βγεις από το σπίτι σου, να μην έχεις τους χώρους που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια να εργάζεσαι, το μόνο που προσπαθείς είναι να κρατήσεις το κορμί σου σε κάποια επίπεδα. Λογικό κάποιοι ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εξωτερικό να έχουν κάποια πολύ μεγάλα σπίτια με μεγάλους χώρους και γι’ αυτούς ήταν ευκολότερο, για εμάς δεν ήταν τόσο απλό, βέβαια όταν θέλεις μπορείς. Εγώ προσωπικά προσπάθησα να διαχειριστώ την ψυχολογία μου και την αγάπη μου γι’ αυτό που κάνω και καθημερινά είχα φτιάξει το πρόγραμμα μου. Συγκεκριμένα πήγαινα και έβρισκα ένα χώρο, στο ποτάμι, σε ένα πάρκο που δεν είχε κόσμο, οριοθετούσα μια περιοχή και έκανα τα τρεξίματά μου».

Για το αν θα είναι επηρεασμένοι οι ποδοσφαιριστές από την μεγάλη διακοπή…

«Όπως και στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο κάποιοι το πέρασαν δύσκολα, κάποιοι άλλοι καλύτερα. Εγώ πάντα έλεγα όταν παίζεις το παιχνίδι τα ξεχνάς όλα, σκέφτεσαι εκείνη την ώρα πως θα είσαι καλύτερος. Έχουμε κάνει τέσσερις φορές τεστ από την ημέρα που ξεκινήσαμε! Υπάρχουν πρωτόκολλα, τηρούνται όλα τα μέτρα, άκουσα ότι θα καθίσουμε στο γήπεδο και όχι σε πάγκους με μάσκες κλπ, η αλήθεια είναι πως είναι λίγο πολύπλοκα τα πράγματα. Εμείς είμαστε χαρούμενοι πως ξεκινάμε και δίνουμε βάση στα επίσημα ματς γιατί κακά τα ψέματα όσο προπόνηση και να κάνεις είναι εντελώς διαφορετικό το επίσημο ματς».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας…

«Θεωρώ ότι το επάγγελμά μας δεν σου επιτρέπει να χάνεις μέρες και χρόνο, το κάθε λεπτό που περνάει σε μία προπόνηση είναι σημαντικό, οπότε δεν έχεις να σκεφτείς πολλά. Μπήκαμε στα αποδυτήρια, είπαμε με αυτά τα μέτρα μπορούμε να συνεχίσουμε και κάθε μέρα προσπαθούσαμε να βάζουμε πράγματα και φτάσαμε να παίξουμε ένα επίσημο παιχνίδι. Εμείς θα παίξουμε ένα παιχνίδι και όποιο αποτέλεσμα και να έρθει κανείς δεν θα πει ότι ήσουν ένα μεγάλο διάστημα σε καραντίνα. Γι’ αυτό το λόγο και τα κορμιά μας πρέπει να είναι έτοιμα, εξάλλου έτσι φαίνεται και πόσο σέβεται την ίδια τη δουλειά του ένας επαγγελματίας. Ερωτηματικό πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες τη Κυριακή, όταν έχει τόσο καιρό αδράνειας και κάθε ποδοσφαιριστής είναι μια διαφορετική προσωπικότητα δεν μπορώ να πω εγώ στον άλλον τι θα κάνει στην καθημερινότητά του».

Για το διάστημα του τελευταίου μήνα όπου η ομάδα επέστρεψε στην δράση…

«Όταν η ομάδα επιστρέφει μετά από καιρό αποχής, πρώτο και σημαντικότερο είναι να χτίσεις την φυσική κατάσταση και μετά αφού βάλεις κάποια θεμέλια προχωράς. Εγώ θεωρώ πως αυτό που κάναμε τον τελευταίο μήνα ήταν μία κανονική προετοιμασία αλλά σε μικρότερο χρονικό περιθώριο».

Για το δέσιμο που έχει με την ΑΕΛ…

«Θεωρώ τον εαυτό μου όχι απλά τυχερό, αλλά ευλογημένο γιατί είναι πολύ σημαντικό σε τόσες χιλιάδες παιδιά της ηλικίας σου να έχεις καταφέρει να αγωνίζεσαι με τα χρώματα της ομάδας της πόλης σου. Έτυχε να πάω στο γήπεδο από μικρός με τον πατέρα μου από δημοτικό ακόμη, μετά μπολ μπόι, ταυτόχρονα ήμουν στην ακαδημία της ομάδος, κανείς δεν ήξερε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό, όμως η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και το πάθος που είχα με οδήγησαν αυτή τη στιγμή να φοράω τη φανέλα αυτής της ομάδας και για μένα δεν μπορώ να το περιγράψω εύκολα, ο κόσμος που είναι γύρω μου, η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που με αγαπούν και τους αγαπώ πραγματικά γνωρίζουνε και ξέρουν αυτό που λέω».

Για την σχέση του με τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια…

«Υπάρχει μία πολύ καλή σχέση ανάμεσά μας όλα αυτά τα χρόνια. Εξάλλου και ως αρχηγός της ΑΕΛ έχω ένα μεγαλύτερο βάρος και επικοινωνώ μαζί του, η επαγγελματική μας σχέση είναι πάρα πολύ καλή».

Και ένα μήνυμα στον κόσμο…

«Έχω μάθει να λέω πάντα τα πράγματα με το όνομά τους. Για μένα πάνω απ’ όλους και όλα είναι η ομάδα! Για την ΑΕΛ θα πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο. Ο κόσμος είναι σημαντικό να είναι δίπλα μας, εξάλλου μας δίνει δύναμη και τον θέλουμε να επιστρέψει όταν με το καλό επιτραπεί ξανά η παρουσία του στο γήπεδο».