Βαθμολογία

Football League αντί Γ’ Εθνικής με κατάργηση κατηγορίας

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, το μόνο που αποφασίστηκε για τη Γ’ Εθνική ήταν να ανέβουν οι οκτώ πρωταθλητές και να υποβιβαστούν οι ομάδες που είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά. Αυτό και τίποτα άλλο. Στο παρασκήνιο συζητιούνται πολλά, αλλά τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει, αν οι αποφάσεις δεν ληφθούν από πάνω προς τα κάτω.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να δημιουργηθούν δύο Ομιλοι στη Σούπερ Λιγκ 2, με τις ομάδες που ήδη υπάρχουν και αυτές που θα έρθουν από τη Φούτμπολ Λιγκ. Επίσης, η Γ’ Εθνική να μετονομαστεί σε Φούτμπολ Λιγκ και να χρηματοδοτείται με ενα μέρος από το φόρο για το στοίχημα. Αρα, να καταργηθεί επί της ουσίας μία Κατηγορία.

Ολες αυτές είναι υπέροχες ιδέες, αλλά πότε θα γίνουν; Η Πολιτεία οδηγεί τις εκλογές της ΕΠΟ το φθινόπωρο αντί για τον Ιούλιο, που σημαίνει ότι τώρα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.

ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ παίρνει και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Αγγελος Δανιήλ: «Ολα αυτά χρειάζεται χρόνος να γίνουν και δεν νομίζω ότι είναι εύκολο. Η λογική λέει εκλογές άμεσα σε Σούπερ Λιγκ 2, ΕΠΟ προκειμένου να καθίσουν κάτω και να δουν τι θα κάνουν. Και τον Ιούλιο αργά είναι. Εγώ θα έλεγα να γίνονται τον Ιούνιο οι εκλογές. Αυτή είναι η σειρά. Θεωρώ ότι η Πολιτεία προσπαθεί να δημιουργήσει ανωμαλία και αυτό δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο, Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα με αποτέλεσμα τίποτα να μην είναι σίγουρο. Πώς μπορεί η διοίκηση της ΕΠΟ να προχωρήσει τώρα σε αποφάσεις; Κι αν μετά τις εκλογές δεν είναι διοίκηση; Αυτή τη φορά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την ΕΠΟ. Ξένοι διαιτητές υπάρχουν, τακτικοί δικαστές υπάρχουν, τι άλλο πρέπει να γίνει;».

ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ο Δανιήλ και όπως καταλαβαίνετε το τοπίο είναι πολύ θολό ακόμα. Σχεδόν αποκλείεται να γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο για τη νέα σεζόν πριν από τα μέσα του μήνα στην καλύτερη περίπτωση.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ, δεν επηρεάζεται άμεσα από τίποτα, καθώς τραβάει τον δικό του δρόμο. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση αύξησης των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2 και την κατάργηση μιας Κατηγορίας, είναι ο πρωταθλητής κάθε Ενωσης να δίνει μπαράζ με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων για να ανέβει Κατηγορία, όπως γινόταν και πριν από μερικά χρόνια. Ολα αυτά όμως είναι προς το παρόν, πολύ μακρινά.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πηγή: pelop.gr