Βαθμολογία

Euroleague: Πρότεινε το τέλος της σεζόν ο Μπερτομέου

Ο Τζόρντι Μπερτομέου στη Γενική Συνέλευση της Euroleague ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεχιστεί η σεζόν καθώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Όπως είχαμε αναφέρει, η Δευτέρα (25/05) ήταν η πιο σημαντική ημέρα της χρονιάς για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Euroleague αναμενόταν να πάρει αποφάσεις για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η σεζόν, με το οριστικό φινάλε εξαρχής να έχει τις πιο πολλές πιθανότητες.

Η θέση αυτή, για οριστική διακοπή της σεζόν, έγινε ακόμα πιο ισχυρή μετά και την τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς και τους παίκτες των ομάδων το Σάββατο, αλλά κυρίως μετά την επιστολή της Ένωσης Παικτών (ELPA) το πρωί της Δευτέρας (25/05). Από τη στιγμή που οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, που είναι οι παίκτες, εμφανίστηκαν αρνητικοί να παίξουν, ήταν εξαιρετικά δύσκολο ως… αδύνατο να υπάρξει συνέχεια της σεζόν.

Αυτό πιστοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα, όταν στο ξεκίνημα της Γενικής Συνέλευσης πήρε τον λόγο ο CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου. Ο Καταλανός εξήγησε πως δεν υπάρχουν πιθανότητες και τρόπος για να ολοκληρωθεί η σεζόν στην Euroleague και το Eurocup, προτείνοντας την οριστική διακοπή  της χρονιάς και στις δυο διοργανώσεις.

Τον λόγο στη συνέχεια της τηλεδιάσκεψης θα έχουν οι εκπρόσωποι των 11 ομάδων – μετόχων της Euroleague και μένει να φανεί αν θα υπάρξει ψηφοφορία. Η λογική λέει πως από τη στιγμή που η ίδια η διοργανώτρια αρχή δεν έχει τη διάθεση για ολοκλήρωση της χρονιάς, πλέον, το αποτέλεσμα αυτό θα είναι οριστικό. Μένει να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις που θα επιβεβαιώνουν τη διακοπή «για λόγους ασφαλείας», όπως ανέφερε και ο Μπερτομέου στη ΓΣ, αλλά και η συνέντευξη Τύπου  του Καταλανού που είναι προγραμματισμένη για τις 17:30 το απόγευμα.

onsports.gr