Βαθμολογία

Κατσάρας: «Το μεγαλύτερος μέρος της επιτυχίας ανήκει στους παίκτες»

Ο τεχνικός του Αετού Μακρυχωρίου κ. Κώστας Κατσάρας τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης στο athleticlarissa και τον Χρήστο Γκατζούλη για την φετινή επιτυχημένη χρονιά, όσο και την επόμενη ημέρα που θα βρει το σύλλογο στην παραπάνω κατηγορία. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η αρχική του τοποθέτηση…

«Καταρχάς είμαστε πολύ χαρούμενοι που επετεύχθη έστω και μέσα από αυτή τη συγκεκριμένη συγκυρία ο στόχος. Χαρούμενοι για τον πρόεδρο Κώστα Τουρλακόπουλο, τον αντιπρόεδρο Αλέξη Τσιτούρα και όλο το χωριό που πραγματικά βοήθησε την ομάδα να πετύχει το στόχο της. Υπήρξαν δύο ισάξιες ομάδες πραγματικά, το Μακρυχώρι και η Ελασσόνα, ήταν δεδομένο πως θα γινόταν ποδοσφαιρική «σφαγή» στα πλέι οφ μαζί με τον Φαλανιακό και την 4η ομάδα για το ποιος θα έβγαινε. Και εδώ θέλω να εκφράσω ταπεινή προσωπική άποψη, είναι καλό για το ποδόσφαιρο και δίκαιο ποδοσφαιρικά να βγει και η ομάδα της Ελασσόνας γιατί το αξίζει, ήμασταν ισάξιοι και όταν μία ομάδα έχει μόνο ένα βαθμό διαφορά σε μία χρονική συγκυρία 24 αγώνων νομίζω ότι και αυτή αξίζει την άνοδο και το εύχομαι από καρδιάς. Εμείς καταφέραμε μετά από την απόφαση της ΕΠΟ να πετύχουμε αυτό που από το καλοκαίρι είχαμε βάλει σκοπό, ανοιχτά, δεν κρυφτήκαμε ότι σκοπός για εμάς ήταν η άνοδος και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Η επόμενη ημέρα…

«Οι μισές και παραπάνω ομάδες της κατηγορίας μας δεν γνωρίζουν αν θα συμμετάσχουν και πως θα κινηθούν. Εμείς ήδη έχουμε κρατήσει τον βασικό κορμό, επτά βασικούς παίκτες και έπεται συνέχεια. Αυτό θα μας δώσει ένα προβάδισμα τουλάχιστον ως προς το χρόνο να μην βιαστούμε να μην κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις. Να προετοιμαστούμε στις αρχές Ιουλίου αν ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων η προετοιμασία. Αν το επιτρέψουν όλες οι συνθήκες να είμαστε και χρονικά εντός ορίων και αριθμητικά να έχουμε όλα τα παιδιά που θέλουμε».

Η νέα χρονιά στη Γ’ Εθνική και οι αλλαγές που θα έχει…

«Νομίζω ότι θα είναι διαφορετική από την άποψη αφενός μεν για το ποιες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή και αφετέρου λόγω της πανδημίας ποια θα είναι τα οικονομικά των ανθρώπων που επενδύουν και βοηθούν το ερασιτεχνικό, γι’ αυτό θα είναι αλλιώς η νέα χρονιά.

Έτσι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής νεότερα παιδιά, καλό είναι αυτό, απλά πρέπει να προσέξουμε πολύ στις επιλογές και κυρίως πρέπει να προσέξουμε στους τραυματισμούς και στην προπόνηση να μην κάνουμε λάθος. Εμείς οι υπεύθυνοι να προσέχουμε για ότι είναι καλύτερο για τους παίκτες».

Η άνετη παραμονή…

«Ο στόχος της ομάδας είναι η άνετη παραμονή και καλό ποδόσφαιρο, όπως φέτος προσπαθήσαμε να παίζουμε καλά, να βάζουμε γκολ, να ευχαριστούμε τον κόσμο, έτσι και φέτος δεν είναι αυτοσκοπός να μείνεις και να είσαι δέκα άτομα πίσω από τη σέντρα. Σκοπός είναι να δείξεις κάτι και στον κόσμο και εύχομαι να επιτραπεί ένα ποσοστό του κόσμου να μπορεί να είναι στο γήπεδο, ώστε να έχουμε μία καλή ομάδα και να μπορέσουμε να συνδυάσουμε το νεοφώτιστο του πράγματος με την κατηγορία».

Η προσωπική δικαίωση του Κώστα Κατσάρα

«Να λέμε την αλήθεια, εγώ πήρα μεγάλη απόφαση το καλοκαίρι αλλά εδώ οι άνθρωποι μου παρείχαν καλές συνθήκες, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος και το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας ανήκει στους ποδοσφαιριστές, γιατί αυτοί παίζουν, αυτοί αποδίδουν, οι ποδοσφαιριστές βάζουν γκολ και κρατάνε το μηδέν πίσω. Σε αυτούς αξίζουν τα συγχαρητήρια από τον πρώτο μέχρι τον 19ο παίκτη που ήταν στην ομάδα».

Η ενίσχυση της ομάδας με νέους παίκτες…   

«Έχουμε καλό κορμό, τον έχουμε κρατήσει σχεδόν το 90%, θέλουμε σίγουρα τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές που θα κινηθούμε να τους αποκτήσουμε, συν 2-3 ακόμη μικρούς γιατί είναι νέοι αυτοί που έχουμε, παρότι είναι καλοί και τους πιστεύω. Θέλω να έχουμε πλουραλισμό και στις θέσεις πίσω και στις θέσεις μπροστά».