Βαθμολογία

Πατά στο AEL FC ARENA η ΑΕΛ

Στην κανονικότητα επανέρχονται σιγά-σιγά οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και χθες το τεχνικό επιτελείο της ομάδας βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να δουλέψει με όλους τους παίκτες, καθώς επετράπη η ομαδική προπόνηση και σίγουρα αυτό αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας μέσα στην πανδημία του κορονοϊού.

Σήμερα, μάλιστα, η απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο AEL FC ARENA και οι παίκτες της λαρισινής ομάδας θα πατήσουν στον αγωνιστικό χώρο μετά από 2,5 περίπου μήνες, καθώς είχαν αγωνιστεί για τελευταία φορά την 1η Μαρτίου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όπου και επικράτησαν του Αστέρα Τρίπολης με 3-0.
Μάλιστα, τους περιμένει και έκπληξη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει... χαλί και είναι ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων.
Ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου με τους συνεργάτες του θα δώσουν βαρύτητα στην τακτική, καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τη διεξαγωγή των πλέι άουτ.
Χθες, εν τω μεταξύ, οι ποδοσφαιριστές υποβλήθηκαν για δεύτερη φορά σε νέο τεστ κορονοϊού και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σήμερα, αν και δεν υπήρξε το προηγούμενο διάστημα η υποψία πως μπορεί κάποιος από την ομάδα να είναι θετικός στον ιό, καθώς όλοι ήταν υγιείς και με πολλή όρεξη δούλεψαν σκληρά.
Σήμερα ή αύριο το αργότερα αναμένεται να επιστρέψει στην Λάρισα και ο Αλί Γκαζάλ, ο οποίος θα παραμείνει στο σπίτι του σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Η Super League αποφάσισε ομόφωνα την επανέναρξη του πρωταθλήματος το διήμερο 6-7 Ιουνίου και θα ζητήσει από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές να ανάψουν το "πράσινο" προκειμένου να γίνει η σέντρα. Ηδη στον Συνεταιρισμό προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα, καθώς θέλουν να είναι έτοιμοι εφόσον δοθεί η έγκριση από τις αρχές. Οι λεπτομέρειες για την επανέναρξη θα αποφασιστούν οριστικά στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, αλλά ήδη ο σχεδιασμός έχει πραγματοποιηθεί. Αν αυτό συμβεί τελικά, το πλάνο για τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ είναι ήδη έτοιμο. Στα πλέι οφ οι αγώνες θα γίνονται Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή (συνολικά δέκα), όπως έγραψε χθες η «Ε», με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει κάποιο κρούσμα κορονοϊού, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει ολόκληρη η ομάδα όπου ανήκει ο εκάστοτε παίκτης (ή κάποιου απλού μέλους) να μπει σε καραντίνα για πέντε ημέρες. Αντίθετα, στα πλέι άουτ, στο πρόγραμμα θα υπάρχουν αγώνες μόνο κάθε Κυριακή, καθώς οι 7 αγωνιστικές είναι «μονές» και τα παιχνίδια λιγότερα απ’ ό,τι στα πλέι οφ. Η ΑΕΛ, εφόσον η διαδικασία των πλέι άουτ ολοκληρώνεται στις 19 Ιουλίου, θα δώσει τέσσερις αγώνες εντός έδρας και τρεις εκτός, ενώ ενδεχομένως να αγωνιστεί μόνο μία Τετάρτη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
PLAY-OFF
1. Ολυμπιακός 66
2. ΠΑΟΚ 52*
3. ΑΕΚ 51
4. Παναθηναϊκός 44
5. ΟΦΗ 34
6. Άρης 34

PLAY-OUT
7. Ατρόμητος 32
8. ΑΕΛ 30
9. Αστέρας Τρίπολης 30
10. Λαμία 27
11. Βόλος 27
12. Ξάνθη 18*
13. Παναιτωλικός 17
14. Πανιώνιος 11
* Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ έχουμε αφαίρεση 7 βαθμών από τον ΠAOK και 12 βαθμών από την Ξάνθη

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πηγή: Ελευθερια