Βαθμολογία

Serie A: Στον «αέρα» οι ομαδικές προπονήσεις

«Φωτιά» στο μέλλον του ιταλικού πρωταθλήματος βάζουν τα ιταλικά ΜΜΕ αναφορικά με τη διαφωνία της κυβέρνησης με την Serie A. Και πάνω που όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν από την Δευτέρα οι ομαδικές προπονήσεις στην Ιταλία δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα βάζουν «φωτιά» στο μέλλον του πρωταθλήματος και πότε θα ξεκίνησει και πάλι.

Γιατί μπορεί ο Κόντε να επιβεβαίωσε ότι οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις αύριο Δευτέρα, αλλά υπάρχει ένας όρος που κυβέρνηση και Serie A διαφωνούν και ο οποίος είναι ότι τι θα συμβεί εφόσον βρεθεί ένας παίκτης η μέλος της ομάδας θετικός στον κορονοϊό.

Από την πλευρά του, ο Τζουζέπε Κόντε θέλει από τη στιγμή που συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αυτομάτως όλη η ομάδα να τίθεται σε 14ήμερη καραντίνα, κάτι όμως που οι ομάδες δεν το αποδέχονται, αφού τότε θα είναι ανέφικτη η συνέχιση του πρωταθλήματος.

Η θέση της Serie A είναι λειτουργήσει στα πρότυπα της Bundesliga όπου εφόσον διαπιστώνεται θετικό κρούσμα, μόνο ο ασθενής μπαίνει σε καραντίνα και η επιστροφή του θα επιτραπεί όταν πραγματοποιήσει δύο τεστ που θα βγουν αρνητικά. Ταυτόχρονα, όλη η ομάδα θα πραγματοποιεί τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί κάποιο άλλο μέλος.

Μια από τις ομάδες που αρνείται να αρχίσει τις ομαδικές προπονήσεις εφόσον ακόμα αυτό το θέμα δεν έχει τακτοποιηθεί είναι η Γιουβέντους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι θα συνεχίσει προπονήσεις σε ολιγομελή γκρουπ, αυτή την εβδομάδα και με τους παίκτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό αφού ολοκληρώνουν την περίοδο της καραντίνας τους. Μεταξύ αυτών είναι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που ήταν ο πρώτος που επέστρεψε στις 4 Μαΐου από την Πορτογαλία και από την Τρίτη θα βρεθεί στο γήπεδο.

onsports.gr