Βαθμολογία

Ανεβάζουν στροφές στην ΑΕΛ

Ανεβαίνει σιγά-σιγά στα ύψη ο υδράργυρος στη θεσσαλική πρωτεύουσα και παράλληλα ανεβάζουν στροφές και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, που συνεχίζουν τις καθημερινές προπονήσεις στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δένδρων, ώστε να βρεθούν στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας όταν δοθεί το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ, στο πρωτάθλημα της Super League.
Ο τεχνικός των «βυσσινί» Μιχάλης Γρηγορίου και οι συνεργάτες του είναι πολύ ευχαριστημένοι από την επαγγελματική συνέπεια που δείχνουν οι παίκτες του, οι οποίοι κάνουν και προσωπικές θυσίες για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Είναι δε διπλά ικανοποιημένος, διότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων που γίνονται ανά γκρουπ και οι κανόνες που προβλέπει το πρωτόκολλο τηρούνται κατά γράμμα, ενώ βαρύτητα δίνεται στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και στην τεχνική.
Εν τω μεταξύ, αναμένεται και ο Αλί Γκαζάλ στη Λάρισα από το Βέλγιο, ο οποίος θα παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι του, μετά και το τεστ όπου θα υποβληθεί για τον κορονοϊό.

7 'Η 14 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ
Η προσπάθεια επανέναρξης του ελληνικού ποδοσφαίρου μπαίνει στην τελική ευθεία της. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, μέχρι σήμερα η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ θα στείλει στη Super League τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού.
Αν δεν αποφασίσει 14ήμερη καραντίνα όλης της ομάδας, παρά μόνο του παίκτη ή των παικτών που θα έχουν προσβληθεί, οι σύλλογοι της Super League αναμένεται να ψηφίσουν την προσεχή Δευτέρα (18 Μαΐου), υπέρ της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πλάνο των στελεχών της Super League είναι το εξής:
α) Επανεκκίνηση των πλέι οφ από τις 7 Ιουνίου ή το αργότερο στις 14 Ιουνίου, δηλαδή περιθώριο τριών επιπλέον εβδομάδων για προπονήσεις.
β) Λήξη της σεζόν μαζί με ημιτελικούς και τελικό Κυπέλλου στο τέλος Ιουλίου.
γ) Ολιγοήμερες διακοπές (15 ημερών) για τους παίκτες των περισσότερων ομάδων.
δ) Έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 6 Σεπτεμβρίου.
*Αυτό είναι το τωρινό πλάνο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και το ΔΣ της Super League με τηλεδιάσκεψη την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να επικυρωθεί από τη Λίγκα.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πηγή: Ελευθερία