Βαθμολογία

Η πλήρης αλήθεια για Ουάρντα και Μασούρα

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου είναι ο τίτλος για τη λύση της συνεργασίας της ΑΕΛ με τον Ουάρντα, ενώ για τον Μασούρα ήταν «ξαφνικός θάνατος».
Χθες ο μεγαλομέτοχος  της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μιλώντας για τον Ουάρντα είπε: «Αποφάσισα να απομακρυνθεί από το περιβάλλον της ΑΕΛ, γιατί από τις 9 προπονήσεις που έχουν κάνει οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μετά την επάνοδο στην ενεργό δράση, αυτός έχει εμφανιστεί μόνοι στις 2, χωρίς να έχει πάρει καμία άδεια από τον προπονητή κ. Γρηγορίου, από τον τιμ μάνατζερ κ. Μαντζιώκα και από εμένα».
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το γυαλί ράγισε από την πρώτη προπόνηση της επανακκίνησης της ΑΕΛ μετά την πανδημία, καθώς ο Ουάρντα αρνήθηκε να περάσει το τεστ κορονοϊού και το έκανε μετά από δύο μέρες (ήταν αρνητικός). Στη συνέχεια προπονήθηκε και κατόπιν ζήτησε άδεια από τον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου για λίγες μέρες ο οποίος τον παρέπεμψε στον μεγαλομέτοχο. Ο Γρηγορίου είπε στον κ. Κούγια ότι ήταν αντίθετος, αφού μόλις ξεκίνησαν οι προπονήσεις αλλά ο Ουάρντα έφυγε… Επέστρεψε αλλά τελικά λύθηκε και η συνεργασία μαζί του.
Χθες ο Αιγύπτιος παίκτης έκανε μια δήλωση σε μέσο της πατρίδας του ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και ομάδες του εξωτερικού, αλλά ο μάνατζέρ του τον διέψευσε λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση από τον Ολυμπιακό.
Η ουσία είναι ότι ακόμα και τώρα υπάρχει επικοινωνία  Ουάρντα και Κούγια με τον πρώτο να στέλνει και μήνυμα στον μεγαλομέτοχο γράφοντας: «Σ’ αγαπώ πολύ και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Πάντα σέβομαι εσένα, την ΑΕΛ και τη Λάρισα».
Ο Μασούρας ήταν μια διαφορετική περίπτωση. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ φαινόταν ότι είχε ελεύθερο πεδίο για μια εκ νέου συμφωνία με τον Ολυμπιακό για να παραμείνει δανεικός στη λαρισινή ομάδα όπως έγραψε η «ΕτΔ». Αλλά ο Μασούρας μόλις διάβασε τα γραφόμενα αντέδρασε και εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στο Ολυμπιακό ή ως δανεικός να παίξει αλλού.
Ο κ. Κούγιας το πληροφορήθηκε και σε συνδυασμό με τη διαφωνία που είχε για την επιλογή του προσωπικού γυμναστή του παίκτη (το δήλωσε και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος) και το ότι χρέωσε και τον τραυματισμό του σε κακή εκγύμναση πήρε την απόφαση να λύσει αμέσως τον δανεισμό του από τον Ολυμπιακό.
Και χθες άφησε περιθώρια ο Ουάρντα να ξαναγίνει μελλοντικά μέλος της ομάδας («Ο Ουάρντα θα είναι πάντα στην καρδιά μας και τον περιμένουμε κάποια στιγμή για να γυρίσει και πάλι κοντά μας, σεβόμενος όμως τις αρχές μας και την ΑΕΛική ιδέα»).   

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
Τηλεδιάσκεψη του διοικητικού  συμβουλίου της Super League θα γίνει την ερχόμενη  Δευτέρα όπου θα συζητηθεί η συνέχιση των πλέι  οφ και των πλέι άουτ της διοργανώτριας αρχής και σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν ότι θα αποφασιστεί να ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου σε συνεργασία με τις υγειονομικές επιτροπές της πολιτείας. Θα συζητηθεί και το θέμα των ομαδικών προπονήσεων.
Τέλος δείχνει να «ναυαγεί» κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση, αφού πλέον δύσκολα τη νέα χρονιά θα έρθουν χρήματα για περισσότερες ομάδες στην κατηγορία από τηλεοπτικά συμβόλαια.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κοινή λύση για το ύψος της μείωσης των συμβολαίων των παικτών μεταξύ των ομάδων και του συνδικαλιστικού τους οργάνου (ΠΣΑΠ) αναγκάζει τις ομάδες να κάνουν συζητήσεις για ομαδική ή ατομική συμφωνία με τους παίκτες.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση στο προπονητικό κέντρο των Δένδρων μεταξύ του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια και των παικτών, όπου θα μιλήσουν για τα συμβόλαια που έχουν οι ποδοσφαιριστές και τις προθέσεις των δύο πλευρών στο ποσοστό μείωσης λόγω της πανδημίας.
Αν δεν καταλήξουν σε ομαδική συμφωνία, θα υπάρξει ατομική συζήτηση του κάθε ποδοσφαιριστή με τον μεγαλομέτοχο.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία