Βαθμολογία

NBA: Αλλάζει μπάλα μετά από 38 χρόνια!

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Wilson θα είναι ο επίσημος προμηθευτής για μπάλες ξεκινώντας από τη σεζόν 2021-2022, τερματίζοντας μια σχεδόν 40ετή συνεργασία με τον Spalding.

«Η NBA και η Wilson Sporting Goods Co. ανακοινώνουν μια πολυετή παγκόσμια συνεργασία που θα κάνει την Wilson την επίσημη μπάλα του NBA, επίσης στις γυναίκες (WNBA), στη League League G Development, στο NBA 2K Virtual League και στο Αφρικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ (BAL) », ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Wilson ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε μπάλες μπάσκετ για το ΝΒΑ το 1946, μια συνεργασία που διήρκεσε 37 χρόνια. Η Spalding την διαδέχθηκε το 1983 και ως εκ τούτου ήταν ο προμηθευτής του πρωταθλήματος για 38 χρόνια. Η επιστροφή της μπάλας Wilson στα γήπεδα το 2021 θα συμπέσει με την 75η επέτειο του ΝΒΑ.

«Η δέσμευσή μας για ανάπτυξη μπάσκετ στην παγκόσμια σκηνή βρίσκεται στο επίκεντρο της Wilson και της νέας συνεργασίας μας με το NBA», δήλωσε ο Κέβιν Μέρφι, γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Οι μπάλες Wilson θα δημιουργηθούν με το ίδιο δέρμα και προδιαγραφές με αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους παίκτες, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλουν προτάσεις για την ανάπτυξή της.