Βαθμολογία

«Είμαι υπέρ των πέντε αλλαγών αλλά και της χρήσης του VAR»

Η απόφαση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες να πραγματοποιούν πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα, για τα ματς που θα γίνουν τουλάχιστον ως το τέλος του 2020 αλλά και να είναι προαιρετική η χρήση του VAR αποτελεί μια καινοτομία που θα εφαρμοσθεί στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ εφόσον διεξαχθούν.
Χθες ζητήσαμε την άποψη του τεχνικού Μιχάλη Γρηγορίου που μας είπε τα εξής: «Είμαι υπέρ των πέντε αλλαγών γιατί οι παίκτες θα έχουν μειωμένο χρόνο συμμετοχής κάτι που θα διευκολύνει εφόσον δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο για προετοιμασία μετά τη διακοπή των 50 ημερών λόγω της πανδημίας. Επίσης είναι πολύ καλό για μην επιβαρυνθεί η υγεία των ποδοσφαιριστών ιδιαίτερα αν υπάρξουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα.
Τέλος είμαι υπέρ της χρήσης του VAR στα παιχνίδια μας».
*Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν τεχνικός του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος που είπε: «Επιστρέφουμε μετά από δύο μήνες. Ήταν μία δύσκολη περίοδος. Προτεραιότητα όλων μας είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών. Το να μπορούμε να κάνουμε πέντε αλλαγές, μας κάνει πιο ευέλικτους. Ώστε εάν χρειαστεί να μην επιβαρύνουμε τους ποδοσφαιριστές μας. Ιδιαίτερα δε εάν θα έχουμε τρία ματς μέσα σε οκτώ ημέρες. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα ομοιογένειας. Αντιθέτως με τις υπάρχουσες συνθήκες θα μας βοηθήσει».

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία