Βαθμολογία

Τι γίνεται με τα συμβόλαια της ΑΕΛ

Οι προπονήσεις ξεκίνησαν στην ΠΑΕ ΑΕΛ με γκρουπ 8 παικτών, αλλά αυτή τη στιγμή το θέμα που προβληματίζει όχι μόνο τη λαρισινή ομάδα αλλά όλες τις ομάδες της Super League είναι τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Ειδικά μετά την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ που διαφωνεί με την πρόταση της μείωσης του 83% για την περίοδο του lockdown (Μάρτιος-Ιούνιος). Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ των ομάδων και των παικτών όχι μόνο ομαδικά αλλά και ατομικά.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας ειδοποίησε τον αρχηγό Βαγγέλη Μόρα να του μεταφέρει τις προθέσεις των συμπαικτών του μέχρι αύριο ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα των απαιτήσεών τους.
Όπως τονίστηκε στην ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, η απόφαση αυτή πάρθηκε επειδή κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή και κάθε ομάδα συγκεντρώνει διαφορετικά «χαρακτηριστικά» και δεν είναι εφικτό να υπάρχει απόλυτα ενιαία γραμμή σε όλα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: «O ΠΣΑΠ, αφού αξιολόγησε με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις της Super League, κατέληξε να μην τις αποδεχθεί. Η θέση του ΠΣΑΠ να μην αποδεχθεί μια μείωση πραγματικού ποσοστού 83% επί των δόσεων του συμβολαίου κάθε ποδοσφαιριστή για την περίοδο Μάρτιος - Ιούνιος 2020 δεν ήταν βιαστική ούτε και αβασάνιστη, αλλά αποτέλεσε προϊόν πολλών τηλεδιασκέψεων του Συνδέσμου με τους αρχηγούς των ομάδων των ΠΑΕ της Super League.
Στις επαφές αυτές ακούστηκαν και εκτιμήθηκαν όλες οι απόψεις, καθώς και αναλύθηκαν και αποκωδικοποιήθηκαν όλα τα κρίσιμα σημεία. Κοινή και τελική κατάληξη αποτέλεσε η επιλογή των ποδοσφαιριστών κάθε ΠΑΕ να συζητήσουν και διαπραγματευθούν με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ για τη δυνατότητα ή μη υλοποίησης μειώσεων επί των αποδοχών τους.
Η λύση αυτή κατέληξε να είναι η ασφαλέστερη, η πιο πρόσφορη αλλά και η πιο συμβατή με τις σχετικές οδηγίες της FIFA. Τυχόν υιοθέτηση άλλης λύσης αποδείχθηκε αδύνατη.
Πράγματι, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι 480 περίπου ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Super League αποτελούν 480 διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά ανά ποδοσφαιριστή δεδομένα (όπως διάρκεια ή/και ποσό δόσεων συμβολαίου, κ.λπ.) και αν συνεκτιμήσει κανείς ότι κάθε ΠΑΕ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση με εξίσου διαφορετικά δεδομένα (όπως οικονομικά στοιχεία, συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεών της, κ.λπ.), θα κατανοήσει με μεγάλη ευκολία τη σοβαρή και υπεύθυνη θέση του ΠΣΑΠ και των μελών του.
Ο ΠΣΑΠ θα είναι πάντα στις επάλξεις, θα συνεχίσει να διεκδικεί το συλλογικό συμφέρον των μελών του και να αναζητά την πιο ειλικρινή, κατάλληλη και ασφαλή λύση, πάντοτε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της Super League. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει:
«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 12/05/2020 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
Διαπραγμάτευση με Π.Σ.Α.Π. βάσει του θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA.
Διάφορα».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των ομάδων θα ζητήσουν να υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που να αναφέρεται στη μείωση των συμβολαίων ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ και πλέι άουτ.
Το επόμενο 48ώρο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία