Βαθμολογία

«Περιμένουμε, αλλά πρέπει να μάθουμε τι θα γίνει…»

Την ανησυχία του εξέφρασε για το τι μέλλει γενέσθαι και στο πρωτάθλημα της Super League 2 ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Αριαν Μπελά, ο οποίος αναμένει εντός των ημερών να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να παρθεί απόφαση για το αν θα συνεχιστεί ή θα σταματήσει η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

«Περιμένουμε, αλλά αυτή την εβδομάδα καλό είναι να ξέρουμε τι θα γίνει, για να δούμε ποιες θα είναι και οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε όλοι μας σε αυτόν τον χώρο» επισήμανε ο προπονητής των «κυανόλευκων», τονίζοντας πως «χθες είδαμε κόσμο στις παραλίες, στις πλατείες, είδαμε να αρχίζουν και πάλι επαγγέλματα που είχαν σταματήσει γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρξει επανεκκίνηση και στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, έχουν προσωπικότητα και από τη φύση τους παίρνουν προστατευτικά μέτρα στην πανδημία λόγω του κορονοϊού και μπορούν να ακολουθήσουν ό,τι προβλέπει το αυστηρό πρωτόκολλο».

Επίσης ο κ. Μπελά ανέφερε πως ο χρόνος που περνάει προφανώς και δεν είναι υπέρ των ομάδων, διότι αν αποφασιστεί να υπάρξει αγωνιστική δράση μετά τις 15 Ιουνίου, τότε η ταλαιπωρία θα είναι απίστευτη μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.ΔΥΣΚΟΛΗ Η

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με το e-sports, η γνωστοποίηση των αναλυτικών απαιτήσεων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που καλά καλά δεν μπορούν να ακολουθήσουν στη Super League 2, καθιστά αδύνατη τη συνέχισή του.

Φαίνεται λοιπόν πολύ δύσκολη η επανεκκίνησή του, όμως αν τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι γραπτές εγγυήσεις, που ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα ξεκινήσουν αρχικά σε γκρουπ προπονήσεις οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Το κόστος από τα επαναλαμβανόμενα (τουλάχιστον ανά εβδομάδα) τεστ για τον κορονοϊό και όλη η υπόλοιπη υποδομή, συντήρηση, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός μπορεί να φτάσει τις 100.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ.

Ποσό που φαίνεται πως είναι δυσβάσταχτο για τα περισσότερα σωματεία και δύσκολα μπορούν να τα καλύψουν καθώς και τα παιχνίδια αν γίνουν, θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

*Χθεσινοβραδινές πληροφορίες από την πλευρά του Απόλλωνα Λάρισας έκαναν λόγο πως μέχρι την Τετάρτη 13 Μαΐου θα γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες πώς θα γίνουν τα τεστ κορονοϊού, προκειμένου οι παίκτες να επιστρέψουν στη δράση.

Σημειώνεται πως οι όροι για τις ομάδες της Super League 2, τους οποίους απέστειλε το Υφυπουργείο Αθλητισμού στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο είναι οι εξής:

- Κάθε ΠΑΕ μέλος της Super League 2 να ορίσει υγειονομικό υπεύθυνο, τον οποίο και θα κοινοποιήσει στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

- O υγειονομικός υπεύθυνος κάθε ΠΑΕ να είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των όρων και των προϋποθέσεων λειτουργίας της αθλητικής της εγκατάστασης, καθώς και για όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα υποδειχθούν.

- O υγειονομικός υπεύθυνος κάθε ΠΑΕ να συνεργάζεται με τον υγειονομικό υπεύθυνο της Super League 2, ο οποίος και θα είναι ο σύνδεσμος της κατηγορίας με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

- Κάθε ΠΑΕ να εγγυηθεί γραπτώς ότι θα εφαρμόσει, τόσο το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για το ποδόσφαιρο, όσο και όλες τις υπόλοιπες προβλέψεις, τις απολύτως αναγκαίες, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα ατομικής προπόνησης σε ολιγομελή γκρουπ.

eleftheria.gr
Του Χρήστου Αρχοντούλη