Βαθμολογία

Καιρός: «Τα πράγματα είναι δύσκολα»!

Καιρός: Ζέστη, καύσωνας και ανομβρία στην Ελλάδα όλη την εβδομάδα, την ώρα που θα χιονίζει στη βόρεια Ευρώπη...  Ο Τάσος Αρνιακός αναλύει όλα τα δεδομένα για τη ραγδαία άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα, τονίζοντας πως τα πράγματα είναι δύσκολα, δεδομένης και της ανασφάλειας που επικρατεί πια για τη χρήση ή μη των κλιματιστικών, λόγω κορονοϊού. Πότε θα χτυπήσει 40άρια η θερμοκρασία και πώς θα εξελιχθεί ο καιρός;

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΤΡΙΤΗ 12-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 14-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-05-2020 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

dokari.gr