Βαθμολογία

Αμείωτος ο ρυθμός στα Δένδρα

Οι παίκτες της ΑΕΛ επέστρεψαν στη νέα ποδοσφαιρική κανονικότητα και συνεχίζουν τις προπονήσεις ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Super League. O ρυθμός στο προπονητήριο των Δένδρων παραμένει αμείωτος με τους «βυσσινί» να προπονούνται σε τρία γκρουπ τηρώντας κατά γράμμα τα αυστηρά πρωτόκολλα της ΥΕΕΑ και του ΕΟΔΥ.

Μέχρι και αύριο Κυριακή το τεχνικό επιτελείο των «βυσσινί» επικεντρώνεται στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παικτών (αερόβια), ενώ από Δευτέρα ίσως ανέβουν οι ρυθμοί, αφού δεν αποκλείεται να αλλάξει ο τρόπος προπόνησης. Οι ομάδες αναμένουν νέες κατευθυντήριες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, όπως για παράδειγμα να προπονούνται ταυτόχρονα δύο γκρουπ παικτών (και όχι σε διαφορετικές ώρες όπως συμβαίνει τώρα) ή να μπορούν να γίνονται ασκήσεις με μία μπάλα (π.χ. πάσινγκ γκέιμ), κάτι που μέχρι τώρα δεν επιτρέπεται και ως εκ τούτου κάθε ποδοσφαιριστής χρησιμοποιεί μία μπάλα την ίδια από την αρχή μέχρι το τέλος της προπόνησης. Σε ό,τι αφορά στις αφήξεις παικτών αύριο Κυριακή αναμένεται να έρθει ο Κρίστινσον και από βδομάδα ο Αλί Γκαζάλ.

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για το ποδόσφαιρο, βάσει του οποίου ξεκίνησαν οι προπονήσεις των ομάδων της Super League. Οι αναλυτικές οδηγίες χωρίζονται σε τρεις ενότητες.
Η πρώτη αφορά στις βασικές αρχές και καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που όλες οι ΠΑΕ θα πρέπει να ακολουθήσουν για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις σε υποομάδες έξι (6) έως οκτώ (8) ποδοσφαιριστών.
Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στην προετοιμασία πριν την έναρξη των προπονήσεων. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό (ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ, ιατρικό τιμ, φροντιστές κ.λπ.), στις εγκαταστάσεις αλλά και στον τρόπο μετακίνησης επισημαίνοντας ότι οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό προσωπικό θα προσέρχονται στην εγκατάσταση με το Ι.Χ.Ε. τους και δεν θα πρέπει να συνοδεύονται από τρίτα άτομα. Τέλος, η τρίτη ενότητα αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των προπονήσεων και στο τι θα πρέπει να μεριμνήσει η κάθε ΠΑΕ.

Πηγή: Ελευθερία