Βαθμολογία

ΠΑΟΚ: Η ώρα του CAS

Στο ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο προσφεύγει σήμερα ο ΠΑΟΚ, ελπίζοντας σε δικαίωση και αναίρεση των ποινών που του έχουν επιβληθεί από την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Το νομικό επιτελείο του «Δικεφάλου του Βορρά» ζητά από το CAS την επανεξέταση της υπόθεσης στην ουσία της, κάτι που δεν έγινε από τα αθλητικά πειθαρχικά όργανα στην Ελλάδα, τα οποία βασίστηκαν στην έκθεση της ΕΕΑ. Ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει όλα τα απαιτούμενα υπομνήματα, μεταφρασμένα, που φτάνουν τις 1000 σελίδες, όπως και τις αποφάσεις.

Οι αντίδικοι, ΕΠΟ και πιθανότατα η Super League, θα έχουν ένα περιθώριο 20 ημερών να καταθέσουν τα δικά τους υπομνήματα για την υπόθεση.

Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν να οριστεί άμεσα η εκδίκαση της υπόθεσης και να μπει στην ουσία της υπόθεσης το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, όπου θεωρούν ότι θα δικαιωθούν.

Προσφυγή στο CAS έχει κάνει και ο Ολυμπιακός, αναφορικά με την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ, ζητώντας να τιμωρηθεί με την ποινή του υποβιβασμού, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ και όχι με αφαίρεση βαθμών, εξαιτίας της κυβερνητικής τροπολογίας.

Δεν αποκλείεται το Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης να εξετάσει από κοινού τα δύο αιτήματα, κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

onsports.gr