Βαθμολογία

Κιμ Γιονγκ Ουν: Είναι ζωντανός!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ίσως να έχασε τη σημαντική επέτειο της 15ης Απριλίου λόγω των ανησυχιών για τον κορονοϊό και όχι γιατί είναι άρρωστος, δήλωσε σήμερα ο Νοτιοκορεάτης υπουργός αρμόδιος για τις υποθέσεις που σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα.

Η απουσία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ από τις δημόσιες τελετές για την επέτειο της γέννησης του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ είναι πρωτόγνωρη και ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση έκτοτε. Αυτό έχει δημιουργήσει εικασίες για την κατάσταση της υγείας του.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ασυνήθιστες κινήσεις στη Βόρεια Κορέα και συμβουλεύουν να είναι κανείς επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τις αναφορές για πιθανή ασθένεια του Κιμ.

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά δεδομένου ότι η χώρα έχει λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει μια επιδημία, η απουσία του Κιμ από δημόσιες τελετές δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη, δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Ενοποίησης Κιμ Γεόν-τσουλ, που επιβλέπει τις επαφές με τη Βόρεια Κορέα.